Om en kopp

Röhsska Museet Förskoleklass - Åk 1

En sagovandring genom museet.

 

Känner du Alice och har du hört talas om den vita kaninen? Med sagan som utgångspunkt och museet som en gigantisk tredimensionell bilderbok, tar vi oss an några av designhistoriens alla koppar, varför finns det så många olika sorter? För att vara säkra på hur té smakar, och om det smakar olika beroende på färgen och formen på koppen, så avslutar vi med ett teparty för alla.

 

Innan museilektionen

Om ni vill kan ni med fördel bekanta er med berättelsen om Alice i underlandet, genom att t.ex läsa boken, eller delar av den eller titta på någon av filmatiseringarna av boken.

 

Efter besöket

Om ni vill kan ni efter besöket fortsätta att jobba med de diskussioner om färg och form som påbörjas på museet, genom att t.ex låta barnen måla sina egna koppar eller forma dem i lera. Tänk gärna på att det viktigaste momentet i det momentet är att låta barnen få utlopp för sina tankar kring färg och form. Det fungerar alldeles utmärkt att tex måla på pappersmuggar eller att låta dem bygga formerna av en kopp i trolldeg eller liknande.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Konst och bild Mode och Design