Om en kopp

Röhsska Museet Förskoleklass - Åk 1

En sagovandring genom museet.

 

Känner du Alice och har du hört talas om den vita kaninen? Med sagan som utgångspunkt och museet som en gigantisk tredimensionell bilderbok, tar vi oss an några av designhistoriens alla koppar, varför finns det så många olika sorter? För att vara säkra på hur té smakar, och om det smakar olika beroende på färgen och formen på koppen, så avslutar vi med ett teparty för alla.

 

Innan museilektionen

Om ni vill kan ni med fördel bekanta er med berättelsen om Alice i underlandet, genom att t.ex läsa boken, eller delar av den eller titta på någon av filmatiseringarna av boken.

 

Efter besöket

Om ni vill kan ni efter besöket fortsätta att jobba med de diskussioner om färg och form som påbörjas på museet, genom att t.ex låta barnen måla sina egna koppar eller forma dem i lera. Tänk gärna på att det viktigaste momentet i det momentet är att låta barnen få utlopp för sina tankar kring färg och form. Det fungerar alldeles utmärkt att tex måla på pappersmuggar eller att låta dem bygga formerna av en kopp i trolldeg eller liknande.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är utgår en avgift. Kostnaden på Röhsska museet är 350kr för en 40min lektion och 500kr för en 60min lektion. På lektionsbeskrivningarna ser du hur lång en lektion är.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Om tiderna för respektive lektion inte passar så är du välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post så gör vi vad vi kan för att erbjuda en tid som passar dig och din klass.

Trivselregler

Välkommen till Röhsska museets utställning på Göteborgs Stadsbibliotek.

Utställningen Daniel Rybakken - 2017 års pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, finns att se i utställningshallen på Stadsbiblioteket 5 november 2017 - 18 februari 2018 och det är fri entré. Beställda visningar och museilektioner startar inne i utställningshallen. Om du har frågor om utställningen eller vill boka ett besök med en av Röhsskas museipedagoger, kontakta oss gärna på pedagog@rohsska.se

För mer information om Röhsska museet, pristagaren Daniel Rybakken och Torsten och Wanja Söderbergs pris, se vår hemsida www.rohsska.se

Biblioteket har öppet: mån-fre 09.00- 21.00, lör-sön 10.00-18.00.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 50

Teman: Konst och bild Mode och Design