Mode

Röhsska Museet Åk 4 - Gymnasiet

Hur väljer du dina kläder? Kläder ligger allra närmst våra kroppar, en möjlighet till konstnärigt uttryck, praktisk funktion eller både och.  Men vad är mode? Under lektionen använder vi museets samlingar och samtida exempel för att definiera och undersöka mode. Både som begrepp, konstform, samhällsuttryck och identitetsskapare. Vi fördjupare oss i några av de plagg som finns utställda och bekantar oss med några av modehistoriens största namn, såsom Coco Chanel & Alexander McQueen.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Identitet Normer , etik och värderingar Lyssna och prata Historia Samhällskunskap Mode och Design