Vi färglägger vecken!

Röhsska Museet Förskola - Åk 3

Textilformgivaren Margrethe Odgaard tänker med händerna och låter hela tiden färg, form, mönster och material jobba tillsammans med varandra. Vi inspireras av hennes textiltryck och skapar i Studio Röhsska våra egna textilmönster med utgångspunkt i bland annat den japanska Shibori-tekniken. På ett lekfullt sätt tar vi oss an Odgaards sätt att färgsätta det som vi i vanliga fall vill dölja – nämligen vecken och skrynklorna! Och vad händer om vi sätter samman våra mönster till ett stort lapptäcke av färgglada veck?

 

Margarethe Odgaard är årets pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, ett av världens största designpriser. Hon kommer i samband med prisceremonin att visa en utställning på Röhsska museet som lektionen tar sin utgångspunkt ur.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Workshop Konst och bild Slöjd och Konsthantverk Mode och Design