Vi färglägger vecken!

Röhsska Museet Förskola - Åk 3

Textilformgivaren Margrethe Odgaard tänker med händerna och låter hela tiden färg, form, mönster och material jobba tillsammans med varandra. Vi inspireras av hennes textiltryck och skapar i Studio Röhsska våra egna textilmönster med utgångspunkt i bland annat den japanska Shibori-tekniken. På ett lekfullt sätt tar vi oss an Odgaards sätt att färgsätta det som vi i vanliga fall vill dölja – nämligen vecken och skrynklorna! Och vad händer om vi sätter samman våra mönster till ett stort lapptäcke av färgglada veck?

 

Margarethe Odgaard är årets pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, ett av världens största designpriser. Hon kommer i samband med prisceremonin att visa en utställning på Röhsska museet som lektionen tar sin utgångspunkt ur.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Workshop Konst och bild Slöjd och Konsthantverk Mode och Design