Frihet, jämlikhet, mode!

Röhsska Museet Åk 7 - Gymnasiet

Följer modeskaparen samhället och tiden som förändras? Eller kan kläder förändra samhället? Vara före sin tid? Varför skrattar vi åt en man i klänning men tar en kvinna i kostym på högsta allvar? När kommer männen ikapp och börjar klä sig i det typiska kvinnliga modet såsom kvinnan klätt sig i manligt mode sedan 60-talet? Kan kläder tala till oss och berätta om vårt samhälle, vår historia och om oss själva?

Det blir en dramatisk historielektion med fokus på kvinnlig frigörelse, jämlikhet och kampen för allas lika värde. Med flärd, fart och dramatik öppnar vi upp för diskussion och delaktighet. Vi kanske inte finner alla svar men vi har högt i tak och prövar våra vingar.

Inspiration får vi av Toni Lewenhaupt och vi tar avstamp i utställningen Bara det bästa.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Demokrati och jämställdhet Identitet Normer , etik och värderingar Debatt och diskussion Samhällskunskap Svenska Teater och Drama Mode och Design