Fån ett ägg till ett annat

Röhsska Museet Förskola - Åk 2

En lektion om två ägg.

Det ena ägget är en designklassiker av Arne Jacobsen. En fåtölj att söka skydd i, avskildhet och trygghet. Det andra ägget är barnboksklassiker av Lennart Hellsing. En berättelse om drömmar och förväntningar. Om att föreställa sig hur det kommer att bli. Men också om att det kanske inte blir som man tänkt sig.

Hur ser barnens egna drömmar och föreställningar ut? Och kan en form skapa trygghet?

Genom att möta dessa två ägg berör vi stora frågor som grundar sig i barnkonventionen och alla barns rätt till trygghet, skydd och utveckling. Lektionen är fylld av drama, rörelse och lek där barnen bjuds in att vara med. Vi avslutar med en tur till verkstaden där vi skapar  våra egna drömägg.

Obs! Lektionen riktar sig till barn 5-8 år

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är utgår en avgift. Kostnaden på Röhsska museet är 350kr för en 40min lektion och 500kr för en 60min lektion. På lektionsbeskrivningarna ser du hur lång en lektion är.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Om tiderna för respektive lektion inte passar så är du välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post så gör vi vad vi kan för att erbjuda en tid som passar dig och din klass.

Trivselregler

Välkommen till Röhsska museets utställning på Göteborgs Stadsbibliotek.

Utställningen Daniel Rybakken - 2017 års pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, finns att se i utställningshallen på Stadsbiblioteket 5 november 2017 - 18 februari 2018 och det är fri entré. Beställda visningar och museilektioner startar inne i utställningshallen. Om du har frågor om utställningen eller vill boka ett besök med en av Röhsskas museipedagoger, kontakta oss gärna på pedagog@rohsska.se

För mer information om Röhsska museet, pristagaren Daniel Rybakken och Torsten och Wanja Söderbergs pris, se vår hemsida www.rohsska.se

Biblioteket har öppet: mån-fre 09.00- 21.00, lör-sön 10.00-18.00.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 50

Teman: Demokrati och jämställdhet Skapande verkstad Workshop Teater och Drama Slöjd och Konsthantverk