En inspirerande förmiddag på Röhsska museet!

Röhsska Museet Lärare

För dig som arbetar inom förskola i Göteborg och är intresserad av att ta med din grupp på egen hand till Röhsska museet, erbjuder vi nu ett extra tillfälle att göra det på. Samt en förmiddag inför det som vi hoppas kan ge inspiration och hjälp på vägen.

 

Bakgrund

Tack vare efterfrågan genomförde Röhsska museet tillsammans med Västra Hisingen, under våren en inspirationsträff för verksamma inom förskolorna där. Förmiddagen ägnades åt att prova på olika sätt att upptäcka museet med sin barngrupp samt diskussion kring möjligheter och utmaningar kring det. En svårighet som lyftes var museets öppettider, vi öppnar kl 12. För att underlätta besök från förskolor, som inte vill boka en museilektion utan vill komma på egen hand, så provade vi därför på att öppna museet redan kl 9.00 under en förmiddag under våren, för att möjliggöra detta. Det blev mycket lyckat! Därför vill vi nu möjliggöra det för fler!

 

Inspirationsträff

Vi vill därför bjuda in dig till en liknande inspirationsträff den 9 november kl 9.00-11.30. Syftet med förmiddagen är att ge inspiration till hur man kan lägga upp ett besök på museet på egen hand med sin barngrupp, så att det blir ett roligt och givande besök för både barn och vuxna. Förmiddagen leds av museets pedagoger och är självklart gratis, preliminärt program:

 

9.00-9.15                                 Presentation och introduktion till museet

9.15-9.45                                 Prova på- upplägg i museets utställningar

9.45-10.15                               Fika

10.15-10.45                             Prova på- upplägg i museets utställningar

10.45-11.15                             Gemensam diskussion och reflektion

11.15-11.30                             Avslut

 

Besök på egen hand

Även under hösten har vi glädjen att kunna erbjuda ett tillfälle då vi öppnar upp museet extra, enbart för barngrupper från Göteborgs förskolor. Datumet kommer att vara den 2 december (föranmälan krävs) Mer information om det kommer under förmiddagen den 9 november.

 

Anmälan:

Välkommen med din anmälan till: pedagog@rohsska.se eller via www.museilektioner.se (välj målgrupp: lärare). Obs! begränsat antal platser

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 150 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51