En inspirerande förmiddag på Röhsska museet!

Röhsska Museet Lärare

För dig som arbetar inom förskola i Göteborg och är intresserad av att ta med din grupp på egen hand till Röhsska museet, erbjuder vi nu ett extra tillfälle att göra det på. Samt en förmiddag inför det som vi hoppas kan ge inspiration och hjälp på vägen.

 

Bakgrund

Tack vare efterfrågan genomförde Röhsska museet tillsammans med Västra Hisingen, under våren en inspirationsträff för verksamma inom förskolorna där. Förmiddagen ägnades åt att prova på olika sätt att upptäcka museet med sin barngrupp samt diskussion kring möjligheter och utmaningar kring det. En svårighet som lyftes var museets öppettider, vi öppnar kl 12. För att underlätta besök från förskolor, som inte vill boka en museilektion utan vill komma på egen hand, så provade vi därför på att öppna museet redan kl 9.00 under en förmiddag under våren, för att möjliggöra detta. Det blev mycket lyckat! Därför vill vi nu möjliggöra det för fler!

 

Inspirationsträff

Vi vill därför bjuda in dig till en liknande inspirationsträff den 9 november kl 9.00-11.30. Syftet med förmiddagen är att ge inspiration till hur man kan lägga upp ett besök på museet på egen hand med sin barngrupp, så att det blir ett roligt och givande besök för både barn och vuxna. Förmiddagen leds av museets pedagoger och är självklart gratis, preliminärt program:

 

9.00-9.15                                 Presentation och introduktion till museet

9.15-9.45                                 Prova på- upplägg i museets utställningar

9.45-10.15                               Fika

10.15-10.45                             Prova på- upplägg i museets utställningar

10.45-11.15                             Gemensam diskussion och reflektion

11.15-11.30                             Avslut

 

Besök på egen hand

Även under hösten har vi glädjen att kunna erbjuda ett tillfälle då vi öppnar upp museet extra, enbart för barngrupper från Göteborgs förskolor. Datumet kommer att vara den 2 december (föranmälan krävs) Mer information om det kommer under förmiddagen den 9 november.

 

Anmälan:

Välkommen med din anmälan till: pedagog@rohsska.se eller via www.museilektioner.se (välj målgrupp: lärare). Obs! begränsat antal platser

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 150 minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är utgår en avgift. Kostnaden på Röhsska museet är 350kr för en 40min lektion och 500kr för en 60min lektion. På lektionsbeskrivningarna ser du hur lång en lektion är.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Om tiderna för respektive lektion inte passar så är du välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post så gör vi vad vi kan för att erbjuda en tid som passar dig och din klass.

Trivselregler

Välkommen till Röhsska museets utställning på Göteborgs Stadsbibliotek.

Utställningen Daniel Rybakken - 2017 års pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, finns att se i utställningshallen på Stadsbiblioteket 5 november 2017 - 18 februari 2018 och det är fri entré. Beställda visningar och museilektioner startar inne i utställningshallen. Om du har frågor om utställningen eller vill boka ett besök med en av Röhsskas museipedagoger, kontakta oss gärna på pedagog@rohsska.se

För mer information om Röhsska museet, pristagaren Daniel Rybakken och Torsten och Wanja Söderbergs pris, se vår hemsida www.rohsska.se

Biblioteket har öppet: mån-fre 09.00- 21.00, lör-sön 10.00-18.00.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 50