Zooma in – designa i Studio Röhsska

Röhsska Museet Åk 1 - Åk 4

Följ med på inspirationsjakt med en designer!

Ytor finns runt om oss överallt – men vi tänker kanske inte alltid på dem. I denna workshop undersöker vi ytornas möjligheter tillsammans med en yrkesverksam designer. Vi utforskar världen med designerns blick för att skapa egna ytor, strukturer och mönster. 

Vi använder lackverken från utställningen A New Layer som inspiration. Med skissblock, förstoringsglas och penna i högsta hugg samlar vi inspiration för att prova på designeryrket för en kort stund. Men hur hittar designers sin inspiration egentligen? Textildesignern och Barnkulturdesignern Annika Nilsson visar oss några av sina knep! Med hjälp av känsel och ett kreativt öga letar vi oss fram till nya spännande uttryck. Vi pratar om hur skissarbetet inför en ny produkt kan se ut. Vi fortsätter sedan in i Studio Röhsska för att prova på olika tekniker. Tillsammans trycker vi, målar, river, klipper och klistrar i en skapande process.

Lektionen vill få oss att upptäcka de små detaljerna i vardagen och inspireras utifrån dem. Det handlar om att zooma in, titta, känna och stanna upp. Vi fokuserar mer på processen än det färdiga resultatet. 

Annika Nilsson driver Unik Fabrik – som arbetar med textila lösningar i form av lekfulla produkter och rum för barn och vuxna i offentlig miljö. 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Skapande verkstad Workshop Filosofi Konst och bild Slöjd och Konsthantverk