Zooma in – designa i Studio Röhsska

Röhsska Museet Åk 1 - Åk 4

Följ med på inspirationsjakt med en designer!

Ytor finns runt om oss överallt – men vi tänker kanske inte alltid på dem. I denna workshop undersöker vi ytornas möjligheter tillsammans med en yrkesverksam designer. Vi utforskar världen med designerns blick för att skapa egna ytor, strukturer och mönster. 

Vi använder lackverken från utställningen A New Layer som inspiration. Med skissblock, förstoringsglas och penna i högsta hugg samlar vi inspiration för att prova på designeryrket för en kort stund. Men hur hittar designers sin inspiration egentligen? Textildesignern och Barnkulturdesignern Annika Nilsson visar oss några av sina knep! Med hjälp av känsel och ett kreativt öga letar vi oss fram till nya spännande uttryck. Vi pratar om hur skissarbetet inför en ny produkt kan se ut. Vi fortsätter sedan in i Studio Röhsska för att prova på olika tekniker. Tillsammans trycker vi, målar, river, klipper och klistrar i en skapande process.

Lektionen vill få oss att upptäcka de små detaljerna i vardagen och inspireras utifrån dem. Det handlar om att zooma in, titta, känna och stanna upp. Vi fokuserar mer på processen än det färdiga resultatet. 

Annika Nilsson driver Unik Fabrik – som arbetar med textila lösningar i form av lekfulla produkter och rum för barn och vuxna i offentlig miljö. 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen. När museet är stängt (före 11.00 samt måndagar) kan ni inte gå själva på Röhsska museet utan släpps in av er pedagog fem minuter före lektionen och blir följda ut när den är slut.

På källarplan finns skåp, toaletter och plats för att äta matsäck. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Skapande verkstad Workshop Filosofi Konst och bild Slöjd och Konsthantverk