Textil och måleri – en julsaga genom museet

Röhsska Museet Förskola - Förskoleklass

Låt dig ledas genom museet av Snöflingan, på vägen möter vi, med sagans hjälp, figurer med olika inställningar till  livet och julen. Kroppen blir vårt verktyg för att förstå dessa underliga typer. Denna rörelsebaserade saga
börjar i museets aktuella utställning Det stora stygnet och avslutas i museets studio. Här väntar ett kreativt julbord av färg och material.
Men vem ska bli vår hedersgäst vid bordet?

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Normer , etik och värderingar Skapande verkstad Workshop Lyssna och prata Teater och Drama Slöjd och Konsthantverk