Reklam som visuell kommunikation – analysera din omvärld

Röhsska Museet Åk 7 - Gymnasiet

Det sägs att de som bor i en storstad i Europa idag möts av tusentals reklamintryck varje dag. Vi ser reklam i butiker, på gatorna, på spårvagnar, i telefonen, på nätet, på tv etc.

Reklamen är ett medel för att kommunicera, byggt av grafisk design. Hur påverkas vi av den? Vilken kraft och makt har den? Hur kommunicerar man olika budskap med hjälp av designinsatser? Upptäck med oss vilka medvetna tankar som finns bakom reklam.

Vi börjar med att gå igenom 100 år av reklamhistoria och avslutar med en gruppuppgift på avenyn. Eleverna får möjlighet att använda sina nya kunskaper genom att studera och diskutera avenyns visuella uttryck via reklamskyltar, logotyper och skyltfönster.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen. När museet är stängt (före 11.00 samt måndagar) kan ni inte gå själva på Röhsska museet utan släpps in av er pedagog fem minuter före lektionen och blir följda ut när den är slut.

På källarplan finns skåp, toaletter och plats för att äta matsäck. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Identitet Normer , etik och värderingar Grupparbete/övning Workshop Lyssna och prata Historia Samhällskunskap Konst och bild Mode och Design