Modefuturism – Vi skapar framtidens mode

Röhsska Museet Åk 6 - Gymnasiet

Hur ser framtidens mode ut? Genom diskussion och praktiskt skapande undersöker vi hur framtidens människor kommer att klä sig!

Det har alltid funnits idéer om hur framtiden kommer att se ut, vissa visioner har slagit in och andra har hittills varit helt fel. Vi utgår ifrån en av museets tillfälliga utställningar som kretsar kring musikgruppen Kraftwerk, ett banbrytande band som genom sin karriär intresserat sig för framtidens tekniska möjligheter men även dess potentiella faror.

Genom att fokusera på Kraftwerks framtidsinspirerade klädsel och estetiska uttryck undersöker vi tillsammans hur framtidens mode kan komma att se ut. Vilka utmaningar kommer vi människor att stå inför i framtiden och hur kommer dessa att speglas i vad klär oss i? Hur kommer klimatförändringarna att påverka vår klädsel? Kommer tjejer och killar ha samma kläder, eller kommer vi alla se likadana ut? Vad kommer vi tycka är snyggt, och varför?

Efter en diskussionsbaserad visning som kretsar kring dessa teman skapar vi framtidens mode i Studio Röhsska. I smågrupper designar vi framtidens klädesplagg för att avslutningsvis presentera våra skapelser och idéer för varandra.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen. När museet är stängt (före 11.00 samt måndagar) kan ni inte gå själva på Röhsska museet utan släpps in av er pedagog fem minuter före lektionen och blir följda ut när den är slut.

På källarplan finns skåp, toaletter och plats för att äta matsäck. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Identitet Miljö och hållbar utveckling Grupparbete/övning Workshop Mode och Design