Modefuturism – Vi skapar framtidens mode

Röhsska Museet Åk 6 - Gymnasiet

Hur ser framtidens mode ut? Genom diskussion och praktiskt skapande undersöker vi hur framtidens människor kommer att klä sig!

Det har alltid funnits idéer om hur framtiden kommer att se ut, vissa visioner har slagit in och andra har hittills varit helt fel. Vi utgår ifrån en av museets tillfälliga utställningar som kretsar kring musikgruppen Kraftwerk, ett banbrytande band som genom sin karriär intresserat sig för framtidens tekniska möjligheter men även dess potentiella faror.

Genom att fokusera på Kraftwerks framtidsinspirerade klädsel och estetiska uttryck undersöker vi tillsammans hur framtidens mode kan komma att se ut. Vilka utmaningar kommer vi människor att stå inför i framtiden och hur kommer dessa att speglas i vad klär oss i? Hur kommer klimatförändringarna att påverka vår klädsel? Kommer tjejer och killar ha samma kläder, eller kommer vi alla se likadana ut? Vad kommer vi tycka är snyggt, och varför?

Efter en diskussionsbaserad visning som kretsar kring dessa teman skapar vi framtidens mode i Studio Röhsska. I smågrupper designar vi framtidens klädesplagg för att avslutningsvis presentera våra skapelser och idéer för varandra.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och att hålla avstånd till andra besökare.

Under höstterminen justerar vi vårt utbud av museilektioner och bokningsbara tillfällen för att på ett bra sätt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För att undvika krockar i huset erbjuder vi lektioner som ligger före vår ordinarie öppettid, och större klasser (fler än 15 deltagare) delas upp i mindre grupper vid ankomst.
Klasser från förskolan-högstadiet som är fler än 15 deltagare behöver ha med sig två pedagoger/representanter från skolan.

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter upp er ca 10 minuter innan lektionen startar.

På källarplan finns kapprum med skåp och toaletter. Stora väskor får inte tas med upp i museet.
Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Större väskor och mat/dryck kan inte tas med i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Identitet Miljö och hållbar utveckling Grupparbete/övning Workshop Mode och Design