Arkitektur och hållbarhet – Vi bygger hållbart för framtiden

Röhsska Museet Åk 6 - Gymnasiet

Vi blir allt fler människor på denna lilla planet och det börjar bli trångt. Hur bör vi bygga för en hållbar framtid, en framtid där både människa, djurliv och miljö kan utvecklas på allra bästa sätt? Kanske kan vi designa stadsbostäder som är helt självförsörjande, eller kanske bygga offentliga platser som förenklar mötet mellan olika grupperingar i samhället och på så sätt motverka segregation. Efter en inledande diskussion och visning som kretsar kring denna problematik får vi själva chansen att jobba som arkitekter och bygga hållbart för framtiden. I Studio Röhsska skapar vi tredimensionella modeller av våra egna hållbara lösningar som vi avslutningsvis reflekterar över i klassen.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen. När museet är stängt (före 11.00 samt måndagar) kan ni inte gå själva på Röhsska museet utan släpps in av er pedagog fem minuter före lektionen och blir följda ut när den är slut.

På källarplan finns skåp, toaletter och plats för att äta matsäck. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Demokrati och jämställdhet Miljö och hållbar utveckling Workshop Geografi Teknik