Kan design lösa brott?

Röhsska Museet Åk 7 - Gymnasiet

Hur kan design användas till att skapa bevismaterial i brottsmål gällande överträdelser av mänskliga rättigheter?

Gruppen Forensic Architecture består av arkitekter, filmskapare, forskare, journalister, jurister, konstnärer och programmerare. De använder designmetoder för att komplettera brottsutredningar och försvara mänskliga rättigheter.

Under lektionen får vi ta del av tre verkliga brottsmål där mänskliga rättigheter på olika sätt blivit kränkta. Vi diskuterar frågor som vad ett breddat designbegrepp är, designens roll i samhället idag, och vad som kan hända när design får nya användningsområden.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.

Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov eller önskemål i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen. När museet är stängt (före 11.00 samt måndagar) kan ni inte gå själva på Röhsska museet utan släpps in av er pedagog fem minuter före lektionen och blir följda ut när den är slut.

På källarplan finns skåp, toaletter och plats för att äta matsäck. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Debatt och diskussion Grupparbete/övning Mode och Design Samtidskonst