VIP – förhandsvisning av museet!

Röhsska Museet Åk 4 - Åk 5

Vilka är viktigare än ni? Bli de första gästerna som får se museet när vi åter slår upp dörrarna! Besök utställningen Inspiration Östasien, där buddhor, drakar och samurajsvärd lockar, möt Fredrik Paulsen och Brynjar Sigurdarson som visar sina utställningar och sist men inte minst, träffa Expertrådet som valt ut föremål som vi visar upp i utställningen ”Nytt i samlingen”. Tillsammans med en museipedagog tar ni er an huset från topp till tå. Ni hälsas välkomna av museichef Nina Due och i samband med ert besök bjuder vi på fika.

Om museilektionen är fullbokad så ställ er gärna på kö via museilektioner.se eller anmäl er till pedagog@rohsska.se.

Expertrådet: Under ett års tid har ett Expertråd bestående av barn från Sjumilaskolan i Göteborg och seniorer samarbetat fram metoder och verktyg för att tillföra ny kunskap kring några av de utställda föremålen i utställningen Nytt i samlingen.

Unmaking Democratic Design Fredrik Paulsen:  Röhsska museet har gett formgivaren Fredrik Paulsen i uppgift att tolka begreppet demokratisk design. Det gör han genom stolen som föremål.

Brynjar Sigurdarson – 2018 års pristagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, världens största designpris, sett till prissumman.

För mer information om utställningarna, se www.rohsska.se

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 120 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Debatt och diskussion Lyssna och prata Mode och Design