Vem är Brynjar Sigurðarson?

Röhsska Museet Åk 7 - Gymnasiet

Brynjar Sigurðarson (f 1986) är 2018 års vinnare av det prestigefyllda Söderbergspriset. Priset delas ut varje år till en konstnär eller designer vars arbete har fått internationell uppmärksamhet på kort tid.
Anknytningen till Islands natur och traditioner är ständigt närvarande i Sigurðarsons arbete, och genom en anmärkningsvärd mix av ett originellt formspråk och traditionella objekt berättas historier för besökaren.
Objekten som visas är ett fantasifullt och spännande resultat av det Sigurðarson upplevt och tagit intryck ifrån, präglat av hans uppväxt på Island.

Följ med på en visning där vi utforskar utställningen tillsammans!

 

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 45 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Identitet Normer , etik och värderingar Debatt och diskussion Slöjd och Konsthantverk