Inspiration Östasien: symbolism med workshop

Röhsska Museet Åk 7 - Gymnasiet

 

Utställningen Inspiration Östasien rymmer en värld full av spännande berättelser och hemliga budskap. Vi stöter på dem både i utställningens mytologiska och verkliga varelser, i färgerna, formerna och växtligheten.

I tusentalsår har människor använt sig av symboler, nästan som ett hemligt språk! ibland kan de vara lätta att förstå -och ibland lite klurigare! Genom förståelse för symbolerna kan man tolka föremålen på nya och oväntade sätt! Tillsammans diskuterar och analyserar vi det vi ser.

Efter visningen går vi till Studion där eleverna får prova på någon av de många konstnärliga tekniker som finns representerade i utställningen!

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse via mail. Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. Blir du tvungen att avboka lektionen måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Avbokning sker genom att du skickar ett mail till pedagog@rohsska.se.

Finns det speciella behov i klassen? I så fall är det bra att informera om det i din bokning, för att vi på bästa sätt ska kunna tillmötesgå gruppens behov.

Trivselregler

Se till att vara på plats i god tid så att klassen är redo att starta när lektionen börjar. Ansvarig pedagog möter er vid receptionen, där får även ansvarig lärare skriva in gruppen.
På källarplan finns skåp och toaletter. Hela museet är tillgängligt för rullstolar.

Stora väskor och ryggsäckar samt mat och dryck får man inte ta med sig in i utställningarna.

Kontakt

Röhsska Museet

Adress: Vasagatan 37-39
400 15 Göteborg

Telefon: 031-368 31 50

E-post: pedagog@rohsska.se

Bokningsinformation: pedagog@rohsska.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Röhsska
031-368 31 51

Teman: Identitet Normer , etik och värderingar Workshop Konst och bild Slöjd och Konsthantverk Mode och Design