Bilder och betydelser

Röda Sten Konsthall Åk 7 - Gymnasiet

Akademin Valands fotoelever ställer ut sina verk på Röda Sten Konsthall under våren. I utställningen ifrågasätts gränserna för traditionell fotografi, såväl konstnärligt som tekniskt.

Bilder kan ses som ett språk som bär på betydelser, värderingar och berättelser. Genom att diskutera och analysera konstnärliga bilder så får vi verktyg att tyda den visuella kultur som omger oss i vardagen.

Den 28 april till 20 maj pågår examensutställningen för Akademin Valand Fotografi. Utställningen behandlar fotografins position i en värld med ökande sociala och ekonomiska klyftor och tilltagande hot mot miljö och klimat. Hur kan fotografin kan navigera i ett förändrat medielandskap och utvecklas som en konstnärligt gestaltande praktik?

Lektionen anpassas efter åldersgrupp.

 

Hitta hit: Spårvagn 3, 9 till hållplatsen Vagnhallen Majorna alternativt buss till Klippan.
Gå under motorleden mot Klippanområdet ned mot vattnet.
Tag vänster och följ gångvägen mot Älvsborgsbron. Röda Sten konsthall ligger i tegelbyggnaden mitt under bron.

 

Vid frågor eller förseningar kontakta oss direkt! Tel 031-120846 / 031-120816, Emelie eller Björn

 

Målgrupp:                                                  högstadiet/gymnasiet
Konstpedagog:                                          Björn
Lektionslängd:                                           90 minuter

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

Som lärare har du huvudansvar för din grupp under hela besöket. Fråga gärna om det är något du undrar eller om gruppen har särskilda behov!

Information om bokningar

Vi anpassar verksamheten till den rådande situationen och gällande rekommendationer kring Covid19. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella förändringar utifrån detta. Vi tar nu emot max 15 elever åt gången under en visning och skapande samt max 12 barn i Färgverkstan. Varmt välkomna om ni är friska!

Alla lektioner anpassas efter åldersgrupp och behov. Har din klass särskilda behov eller önskemål? Informera oss gärna om det i din bokning eller kontakta ansvarig konstpedagog direkt.

Vid frågor eller avbokningar kontakta 031-120846 / 031-120816 alternativt maila hh@rodastenkonsthall.se. Vid uteblivet besök eller avbokningar mindre än 7 dagar innan det bokade tillfället utgår en avgift om 500 kr.

Trivselregler

Det finns plats att äta medhavd matsäck i huset, men förvarna oss innan besöket.

Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst en vecka innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Varmt välkommen till en av Röda Sten Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Röda Sten Konsthall

Adress: Röda Sten 1
414 51 Göteborg

Telefon: 031-12 08 46

E-post: hh@rodastenkonsthall.se

Bokningsinformation: hh@rodastenkonsthall.se


Ansvarig pedagog
Björn Westerlund
031-12 08 46

Teman: Identitet Normer , etik och värderingar Grupparbete/övning Workshop Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst