Graffiti – ett uttryck i tiden

Röda Sten Konsthall Åk 8 - Gymnasiet

Utforska graffiti med oss på Röda Sten Konsthall!

Gatukonsten och graffitin har en lång och brokig historia i Göteborg. Speciellt i  området runt Röda Sten Konsthall. Staden Göteborg har de senaste åren gjort stora satsningar på gatukonsten. Till exempel har gatukonstfestivalen ArtScape gett graffitin nytt liv och målare från Göteborg ställer ut runt om i hela världen.

Under lektionen går vi igenom graffitins historia. Men också graffitins betydelse som konstart, politiskt verktyg och identitetsbärare. Vad får kallas graffiti? Är det lagligt eller olagligt att måla på rivningshus? Hur används graffiti i städer idag?

I lektionen ingår ett praktiskt skapande moment. Men vi ålar inte med sprayfärg. Workshops med sprayfärg går att boka separat mot en kostnad.

Vill du boka en annan dag än de som finns tillgängliga? Skicka ett mail till Björn och föreslå en annan dag så ser vi vad som går att lösa.

 

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 90 minuter

Inför besöket

Hitta hit: Spårvagn 3, 9 till hållplatsen Vagnhallen Majorna alternativt buss till Klippan.
Gå under motorleden mot Klippanområdet, ned mot vattnet.
Tag vänster och följ gångvägen mot Älvsborgsbron. Röda Sten Konsthall ligger i tegelbyggnaden mitt under bron.

Vid frågor eller förseningar kontakta oss direkt! Tel 031-120846, fråga efter Björn.

Information om bokningar

Vi anpassar verksamheten till den rådande situationen och gällande rekommendationer kring Covid19. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella förändringar utifrån detta. Vi tar nu emot max 15 elever åt gången under en visning och skapande samt max 12 barn i Färgverkstan. Varmt välkomna om ni är friska!

Alla lektioner anpassas efter åldersgrupp och behov. Har din klass särskilda behov eller önskemål? Informera oss gärna om det i din bokning eller kontakta ansvarig konstpedagog direkt.

Vid frågor eller avbokningar kontakta 031-120846 / 031-120816 alternativt maila hh@rodastenkonsthall.se. Vid uteblivet besök eller avbokningar mindre än 7 dagar innan det bokade tillfället utgår en avgift om 500 kr.

Trivselregler

Det finns plats att äta medhavd matsäck i huset, men förvarna oss innan besöket.

Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst en vecka innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Varmt välkommen till en av Röda Sten Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Röda Sten Konsthall

Adress: Röda Sten 1
414 51 Göteborg

Telefon: 031-12 08 46

E-post: hh@rodastenkonsthall.se

Bokningsinformation: hh@rodastenkonsthall.se


Ansvarig pedagog
Björn Westerlund
031-12 08 46

Teman: Normer , etik och värderingar Skapande verkstad Workshop Konst och bild Samtidskonst