Vem är du, vem är jag?

Röda Sten Konsthall Åk 8 - Gymnasiet

Idag möts människor med många olika kulturer och bakgrunder i Sverige. Hur ser vårt samhälle ut egentligen? Vad finns det för möjligheter att vara den man vill i Sverige? Hur möter vi varandra? Hur motarbetar vi de fördomar vi har? Och hur gör vi för att förstå varandra lite bättre? 

Under våren visar Röda Sten Konsthall två parallella utställningar som båda handlar om migration, flykt och identitet. Under lektionen närmar vi oss verken i utställningen. Vi pratar om hur vi själva uppfattar de bilder vi ser och de berättelser vi får ta del av. Lektionen fokuserar på elevernas upplevelser av den tid vi lever i. Med konstverken som klangbotten får de reflektera över sina egna känslor, fördomar och upplevelser av dagens samhälle.

 

Lektionen innehåller praktiska moment som anpassas efter åldersgrupp.

 

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

http://www.julianrosefeldt.com/film-and-video-works/asylum-2001-2002/

Inför besöket

Hitta hit: Spårvagn 3, 9 till hållplatsen Vagnhallen Majorna alternativt buss till Klippan.
Gå under motorleden mot Klippanområdet, ned mot vattnet.
Tag vänster och följ gångvägen mot Älvsborgsbron. Röda Sten Konsthall ligger i tegelbyggnaden mitt under bron.

Vid frågor eller förseningar kontakta oss direkt! Tel 031-120846, fråga efter Björn eller Linda.

Information om bokningar

Vi anpassar verksamheten till den rådande situationen och gällande rekommendationer kring Covid19. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella förändringar utifrån detta. Vi tar nu emot max 15 elever åt gången under en visning och skapande samt max 12 barn i Färgverkstan. Varmt välkomna om ni är friska!

Alla lektioner anpassas efter åldersgrupp och behov. Har din klass särskilda behov eller önskemål? Informera oss gärna om det i din bokning eller kontakta ansvarig konstpedagog direkt.

Vid frågor eller avbokningar kontakta 031-120846 / 031-120816 alternativt maila hh@rodastenkonsthall.se. Vid uteblivet besök eller avbokningar mindre än 7 dagar innan det bokade tillfället utgår en avgift om 500 kr.

Trivselregler

Det finns plats att äta medhavd matsäck i huset, men förvarna oss innan besöket.

Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst en vecka innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Varmt välkommen till en av Röda Sten Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Röda Sten Konsthall

Adress: Röda Sten 1
414 51 Göteborg

Telefon: 031-12 08 46

E-post: hh@rodastenkonsthall.se

Bokningsinformation: hh@rodastenkonsthall.se


Ansvarig pedagog

Teman: Demokrati och jämställdhet Globala perspektiv Identitet Normer , etik och värderingar Workshop Samhällskunskap Konst och bild Samtidskonst