Landskap och framtidsvisioner

Röda Sten Konsthall Åk 8 - Gymnasiet

Välkomna till en lektion där landskapet står i fokus! Genom att titta på både historia, samtid och framtid – hur ser landskap egentligen ut? Hur har de avbildats och hur tror vi att vår planet kommer se ut om 100 år?

Med utgångspunkt i Röda Sten Konsthalls pågående utställning pratar vi om landskap och miljö. Den finska konstnärsduon IC-98 skapar storskaliga animationer över landskap övergivna av människan, men som helt klart bär spår av människans påverkan. Hur påverkar dagens samhälle egentligen vår gemensamma planet? Och hur kommer landskapen se ut i framtiden?

Lektionen börjar med en introduktion där vi delvis ser tillbaka på konsthistorien och romantikens sublima landskap. Vi går sedan igenom utställningen och arbetar i grupp med olika verk för att skapa egna futuristiska miljö- och landskapsskildringar.

 

Hitta hit: Spårvagn 3, 9 till hållplatsen Vagnhallen Majorna alternativt buss till Klippan.
Gå under motorleden mot Klippanområdet, ned mot vattnet.
Tag vänster och följ gångvägen mot Älvsborgsbron. Röda Sten konsthall ligger i tegelbyggnaden mitt under bron.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Vi anpassar verksamheten till den rådande situationen och gällande rekommendationer kring Covid19. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella förändringar utifrån detta. Vi tar nu emot max 15 elever åt gången under en visning och skapande samt max 12 barn i Färgverkstan. Varmt välkomna om ni är friska!

Alla lektioner anpassas efter åldersgrupp och behov. Har din klass särskilda behov eller önskemål? Informera oss gärna om det i din bokning eller kontakta ansvarig konstpedagog direkt.

Vid frågor eller avbokningar kontakta 031-120846 / 031-120816 alternativt maila hh@rodastenkonsthall.se. Vid uteblivet besök eller avbokningar mindre än 7 dagar innan det bokade tillfället utgår en avgift om 500 kr.

Trivselregler

Det finns plats att äta medhavd matsäck i huset, men förvarna oss innan besöket.

Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst en vecka innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Varmt välkommen till en av Röda Sten Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Röda Sten Konsthall

Adress: Röda Sten 1
414 51 Göteborg

Telefon: 031-12 08 46

E-post: hh@rodastenkonsthall.se

Bokningsinformation: hh@rodastenkonsthall.se


Ansvarig pedagog

Teman: Miljö och hållbar utveckling Grupparbete/övning Workshop Konst och bild Samtidskonst