Visning av Pinar Yoldas

Röda Sten Konsthall Åk 8 - Lärare

Välkommen till en konstutställning där du och din klass får möta en uppvärmd yogastudio, ett labb med märkliga djur och en kattunge med artificiell intelligens (AI) från en framtida fantasistad.

Konstnären Pinar Yoldas arbetar med flera olika typer av tekniker, material och teman i sina verk. I den här visningen betraktar vi verken och pratar om de frågor de berör: miljö, global uppvärmning, mänsklig inverkan på djur och natur, science fiction, framtidsscenarier och identitetsfrågor.

Visningen, som också aktivt involverar eleverna, pågår i ca 60 minuter och leds av en konstpedagog. Utöver konstnärsskapet och verken pratar vi också om hur samtidskonsten kan användas för att för att på olika sätt förmedla tankar, känslor och kunskap.

 

Övrig information: Passar ingen av tiderna din klass? Ring 031-120846 och fråga efter Emelie så hittar vi säkert en annan tid!

 

Hitta hit: Spårvagn 3, 9 till hållplatsen Vagnhallen Majorna alternativt buss till Klippan.

Gå under motorleden mot Klippanområdet, ned mot vattnet.
Tag vänster och följ gångvägen mot Älvsborgsbron. Röda Sten Konsthall ligger i tegelbyggnaden mitt under bron.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Vi anpassar verksamheten till den rådande situationen och gällande rekommendationer kring Covid19. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella förändringar utifrån detta. Vi tar nu emot max 15 elever åt gången under en visning och skapande samt max 12 barn i Färgverkstan. Varmt välkomna om ni är friska!

Alla lektioner anpassas efter åldersgrupp och behov. Har din klass särskilda behov eller önskemål? Informera oss gärna om det i din bokning eller kontakta ansvarig konstpedagog direkt.

Vid frågor eller avbokningar kontakta 031-120846 / 031-120816 alternativt maila hh@rodastenkonsthall.se. Vid uteblivet besök eller avbokningar mindre än 7 dagar innan det bokade tillfället utgår en avgift om 500 kr.

Trivselregler

Det finns plats att äta medhavd matsäck i huset, men förvarna oss innan besöket.

Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst en vecka innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Varmt välkommen till en av Röda Sten Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Röda Sten Konsthall

Adress: Röda Sten 1
414 51 Göteborg

Telefon: 031-12 08 46

E-post: hh@rodastenkonsthall.se

Bokningsinformation: hh@rodastenkonsthall.se


Ansvarig pedagog

Teman: Globala perspektiv Identitet Miljö och hållbar utveckling Normer , etik och värderingar Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst