A story within a story… Din chans att skriva historia!

Röda Sten Konsthall Åk 8 - Gymnasiet

Tänk om historien inte hade varit skriven av några få personer – utan att alla hade haft samma möjlighet att bestämma vad som varit viktigt!

Genom tiderna har historien berättats framförallt av människor i maktposition. Kan vi då verkligen säga att historien är sann och riktig? Tänk om personliga minnen, drömmar och händelser varit lika viktiga att skriva ner som berättelser om krig och kungahus. Tänk om alla människor fick skapa en historia om det som är viktigt för dem, i deras liv! Utställningen A story within a story… vill lyfta fram de berättelser som inte annars fått utrymme – berättelser om enskilda personer och politiska händelser ur andra perspektiv.

I den här lektioner får klassen också möjlighet att skriva ner sina egna historier, och genom färg och form visa vad som är viktigt från nutiden att berätta för framtiden.

 

Om Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA)
Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) är en stor, internationell samtidskonstutställning som utspelar sig vartannat år. Utställningen visas inte på en, utan fem olika platser. Missa inte allt spännande som finns att se! För fler lektioner kopplade till konstbiennalen och dess tematik – håll utkik efter GIBCA-loggan eller sök på kategorin GIBCA. Läs också gärna lärarhandledningen som introducerar konstbiennalen och utställningarna, och ger tips på ämnen du kan ta upp med klassen innan och efter besöket.

www.gibca.se

 

Bild: Nastivicious, Still from The Overture (2015). Courtesy of Nastivicious

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Lektionen innehåller även praktiska moment och anpassas efter åldersgrupp! Det finns plats att äta medhavd matsäck i huset.

Hitta hit: Spårvagn3, 9 till hållplatsen Vagnhallen Majorna alternativt buss till Klippan.
Gå under motorleden mot Klippanområdet, ned mot vattnet.
Tag vänster och följ gångvägen mot Älvsborgsbron. Röda Sten konsthall ligger i tegelbyggnaden mitt under bron.

Vid frågor eller förseningar kontakta oss direkt! Tel 031-120846 / 031-120816

Information om bokningar

Vi anpassar verksamheten till den rådande situationen och gällande rekommendationer kring Covid19. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella förändringar utifrån detta. Vi tar nu emot max 15 elever åt gången under en visning och skapande samt max 12 barn i Färgverkstan. Varmt välkomna om ni är friska!

Alla lektioner anpassas efter åldersgrupp och behov. Har din klass särskilda behov eller önskemål? Informera oss gärna om det i din bokning eller kontakta ansvarig konstpedagog direkt.

Vid frågor eller avbokningar kontakta 031-120846 / 031-120816 alternativt maila hh@rodastenkonsthall.se. Vid uteblivet besök eller avbokningar mindre än 7 dagar innan det bokade tillfället utgår en avgift om 500 kr.

Trivselregler

Det finns plats att äta medhavd matsäck i huset, men förvarna oss innan besöket.

Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst en vecka innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Varmt välkommen till en av Röda Sten Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Röda Sten Konsthall

Adress: Röda Sten 1
414 51 Göteborg

Telefon: 031-12 08 46

E-post: hh@rodastenkonsthall.se

Bokningsinformation: hh@rodastenkonsthall.se


Ansvarig pedagog

Teman: Demokrati och jämställdhet Globala perspektiv Workshop Historia Konst och bild GIBCA