Fraktaler och flodådror

Röda Sten Konsthall Åk 4 - Åk 7

SACRIFICE
Kalle Brolin, Carolina Caycedo & Tanya Busse
6 juni – 27 sept

Konstnärerna Kalle Brolin, Tanya Busse och Carolina Caycedo möts i utställningen Sacrifice där de på olika sätt upprättar förbindelser mellan politik, spiritualism, förödelse, ekologiskt vansinne, dejtingappar och schamanistisk kamp. Sacrifice är engelskans ord för offer. Ett offer är ofta en våldsam handling där en levande varelse; ett djur, en människa eller till och med en flod, överlämnas till en högre makt i utbyte mot välstånd eller fortlevnad. Runt expansiva industrier och energiutvinning skapas geografiska platser som är permanent skadade av miljöförstöring, så kallade offerzoner. Gruvor, jordbruksindustri och vattenkraftverk är kända för att skapa dessa zoner. Sociologen Arturo Escobar påpekar att vi ”står inför moderna problem för vilka det inte längre finns moderna lösningar”. Kunskap från territoriell kamp på olika platser runt om i världen visar den djupa kulturella och ekologiska förändring som krävs för att träda in i en hållbar framtid. Brolins, Busses och Caycedos verk kan uppfattas som en inbjudan att se oss själva som en del av livets ström och den nödvändiga anpassningen till jordens behov.

 

Fraktaler och flodådror

En värld av mönster och former

Hur ser saker ut ovanifrån och hur hänger vi människor ihop med vår omgivning? Finns magi egentligen och kan vi använda oss av förtrollningar och besvärjelser för att hjälpa världen bli en bättre plats, utan krig och överkonsumtion? I Tanya Busses och Carolina Caycedos konstverk möter vi symboliska mönster som utmanar vår fantasi. I lektionen navigerar vi genom kropp och landskap. Vi tittar nära och zoomar ut, besöker mikrokosmos och makrokosmos och kanske möter vi mönster som både finns inne i kroppen och ute i rymden? Lektionen innehåller ett skapande moment där eleverna tar sig an frågor kring form, mönster och speglingar med hjälp av kreativa verktyg och material.

Konstpedagog: Malin Griffiths
Konstvisning med skapande verkstad: 90 minuter
Tidsperiod: 25 aug – 27 september
Målgrupp: årskurs 4–7

Max antal elever: 15

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Vi anpassar verksamheten till den rådande situationen och gällande rekommendationer kring Covid19. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella förändringar utifrån detta. Vi tar nu emot max 15 elever åt gången under en visning och skapande samt max 12 barn i Färgverkstan. Varmt välkomna om ni är friska!

Alla lektioner anpassas efter åldersgrupp och behov. Har din klass särskilda behov eller önskemål? Informera oss gärna om det i din bokning eller kontakta ansvarig konstpedagog direkt.

Vid frågor eller avbokningar kontakta 031-120846 / 031-120816 alternativt maila hh@rodastenkonsthall.se. Vid uteblivet besök eller avbokningar mindre än 7 dagar innan det bokade tillfället utgår en avgift om 500 kr.

Trivselregler

Det finns plats att äta medhavd matsäck i huset, men förvarna oss innan besöket.

Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst en vecka innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Varmt välkommen till en av Röda Sten Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Röda Sten Konsthall

Adress: Röda Sten 1
414 51 Göteborg

Telefon: 031-12 08 46

E-post: hh@rodastenkonsthall.se

Bokningsinformation: hh@rodastenkonsthall.se


Ansvarig pedagog
Malin Griffiths
031-12 08 46

Teman: Miljö och hållbar utveckling Normer , etik och värderingar Debatt och diskussion Skapande verkstad Lyssna och prata Samtidskonst