Lärarhandledning GIBCA

Röda Sten Konsthall

Det här materialet är till för dig som antingen har besökt utställningen Part of the Labyrinth, Göteborgs internationella konstbiennal 2019, med din klass och vill arbeta vidare med tematiken efter besöket. Du kan också använda lärarhandledningen inför ett bokat besök om du vill få ingångar till vad verken och utställningen handlar om, eller om du vill besöka utställningen på egen hand med dina elever.

I lärarhandledningen lyfter vi fram ett par konstverk på varje utställningsplats med förslag på hur vi kan närma oss konsten.

Som lärare får du gärna använda materialet på det sätt du tycker passar just dig och din grupp bäst. Materialet är anpassat främst för åk 8–9 och gymnasieklasser, men kan även användas för att ge en tematisk bakgrund och fördjupning riktat till en vuxen publik.

Det är alltid gratis för skolklasser att besöka utställningarna på egen hand. Både Röda Sten Konsthall och Göteborgs Konsthall erbjuder kostnadsfria visningar och skollektioner för skolor i Göteborg. Dessa bokas på museilektioner.se. Du kan också maila en förfrågan om visning till bokningar@gibca.se

Max antal elever:

Lektionslängd: minuter

Bifogade filer

Information om bokningar

Vi anpassar verksamheten till den rådande situationen och gällande rekommendationer kring Covid19. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella förändringar utifrån detta. Vi tar nu emot max 15 elever åt gången under en visning och skapande samt max 12 barn i Färgverkstan. Varmt välkomna om ni är friska!

Alla lektioner anpassas efter åldersgrupp och behov. Har din klass särskilda behov eller önskemål? Informera oss gärna om det i din bokning eller kontakta ansvarig konstpedagog direkt.

Vid frågor eller avbokningar kontakta 031-120846 / 031-120816 alternativt maila hh@rodastenkonsthall.se. Vid uteblivet besök eller avbokningar mindre än 7 dagar innan det bokade tillfället utgår en avgift om 500 kr.

Trivselregler

Det finns plats att äta medhavd matsäck i huset, men förvarna oss innan besöket.

Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst en vecka innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Varmt välkommen till en av Röda Sten Konsthalls museilektioner!

Lärarhandledning

Kontakt

Röda Sten Konsthall

Adress: Röda Sten 1
414 51 Göteborg

Telefon: 031-12 08 46

E-post: hh@rodastenkonsthall.se

Bokningsinformation: hh@rodastenkonsthall.se


Ansvarig pedagog
Kata Wennberg
031-12 08 46

Teman: Miljö och hållbar utveckling Normer , etik och värderingar Debatt och diskussion Grupparbete/övning Skapande verkstad Workshop Lyssna och prata Filosofi Konst och bild Samtidskonst GIBCA Litteratur