Museilektioner flyttar till KuBo 2021

Museilektioner.se Förskola - Lärare

I början av nästa år lanseras KuBo, en ny bokningssida för lärare som samlar stadens kulturutbud för skolor på ett och samma ställe. Den nya bokningssidan kommer att göra det enklare att boka in sig på aktiviteter och få en samlad bild av kulturutbudet.

Syftet med bokningssidan är både att det ska bli enklare att boka och få en överblick, men också att skapa en mer jämlik tillgång till kultur för barn och unga i Göteborg. Genom att ta fram statistik kan KuBo skapa riktade erbjudanden till specifika geografiska områden eller skolor. Som lärare har man också möjlighet att själv lägga in sin profil och få ett inlogg, så att man får rätt erbjudanden utifrån ålder skickat till sig.

Lanseringen kommer att ske i olika steg, med start i början av 2021. Då kommer utbudet från Museilektioner och Skolbio att bokas via KuBo istället för på museilektioner.se och skolbio.goteborg.se. Till en början är det museilektioner från kommunala muséer som ingår i KuBo. Övriga museilektioner kommer att ingå från 2022. I övergångsperioden kommer museilektioner från de övriga muséerna att bokas direkt via deras hemsidor. Direktlänkar dit kommer finnas tillgängliga inne i KuBo.

Från och med hösten 2021 kan man även boka teaterföreställningar och annat utbud från det fria kulturlivet via KuBo.

Allt utbud är precis som förut kostnadsfritt att boka för kommunala för- och grundskolor, och subventionerat för friskolor och gymnasier.

Länk till KuBo kommer i början av nästa år.

KuBo är ett samarbete mellan kulturförvaltningen, grundskoleförvaltningen och förskoleförvaltningen i Göteborgs Stad.

Max antal elever: 0

Lektionslängd: 0 minuter

Information om bokningar

Går ej att boka.

Kontakt

Museilektioner.se

Adress:

Telefon:

E-post:

Bokningsinformation:


Ansvarig pedagog
Johan Johansson
031-368 32 31