1800-talets Göteborg

Göteborgs Stadsmuseum Åk 5 - Gymnasiet

Under 1800-talet ökade hastigheten! Städerna växte men även svälten och nöden. Nya uppfinningar ökade möjligheterna till resor och kommunikation, och skapade nya möjligheter att skapa rikedom. Men rikedomarna fördelades inte mellan alla. En liten elit hade landets politiska, ekonomiska och militära makt. Resten av befolkningen organiserade sig, i hopp om ett bättre liv, eller lämnade Sverige för att följa en dröm om det förlovade landet. Det här är en lektion om det moderna Sveriges födelse, ur ett helt annat samhälle än den vi har idag.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Välkommen till Göteborgs stadsmuseum!

Vi finns på Norra Hamngatan 12, några hundra meter från Brunnsparken.

Information inför besöket finns i filen nedan!

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 450 kr för en lektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Göteborgs Stadsmuseum

Adress: Norra Hamngatan 12
41114 Göteborg

Telefon: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

E-post: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Stadsmuseum
pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Teman: Lyssna och prata Historia Samhällskunskap