Karin och den nya staden

Göteborgs Stadsmuseum Förskoleklass - Åk 3

Följ med på en dramatiserad tidsresa i utställningen Göteborgs födelse med skådespelaren Ulrica Flach.

Stadsmuseet får besök av en häxa från 1600-talets Marstrand. Med hjälp av utställningen Göteborgs födelse, fantasi och lite hederlig magi träder flickan Karin fram genom 1400-, 1500- och 1600-talet. Karin delar med sig av det mesta. Rädslan för krig och danskarna, sorg, ilska, glädje och skvaller. Det handlar om levande och döda, rika och fattiga, om att leva och att överleva. Kanske kan vi känna igen oss? Även om det var en annan värld. En annan tid men ändå vårt Göteborg?

Helklasser är välkomna, men om du har en större klass kan du även boka två visningar efter varandra, och gå med halva klassen i taget.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 45 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Välkomna till Göteborgs stadsmuseum
Vi finns på Norra Hamngatan 12, några hundra meter från Brunnsparken.

Information inför besöket finns i den bifogade filen Välkommen till Göteborgs stadsmuseum.

Kom i god tid, gärna 10 min före bokad lektionstid. Detta för att ni i lugn och ro hinner hänga av er. Här finns gott om toaletter.
Kommer ni till en lektion kl 09.00 behöver ni inte vänta utanför vår stora ingång - tryck istället på porttelefonen som finns vid dörrens högra sida så släpper vår personal in er.

Stora väskor får ni gärna lämna vid garderoben. Dessvärre kan ni inte ta med er mat, frukt eller dricka/vatten in i våra utställningar.
Ni får gärna ta foton men utan blixt.

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 450 kr för en lektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Göteborgs Stadsmuseum

Adress: Norra Hamngatan 12
41114 Göteborg

Telefon: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

E-post: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Stadsmuseum
pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Teman: Identitet Historia Teater och Drama