Sveriges historia för nya svenskar

Göteborgs Stadsmuseum Åk 6 - Gymnasiet

Det finns ungefär 250 länder i världen. Alla har de sin historia, som har lett fram till hur de ser ut idag. Ett av dessa länder är Sverige. Vilka händelser och skeenden är det som har gjort att Sverige blivit som det blivit? Det ska den här lektionen försöka svara på.

Lektionen vänder sig i första hand till nyanlända, introduktionsklasser och SFI. Den rymmer stora möjligheter till diskussion och till att ställa frågor. Om du som lärare vill diskutera upplägget, maila då till pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Välkommen till Göteborgs stadsmuseum!

Vi finns på Norra Hamngatan 12, några hundra meter från Brunnsparken.

Information inför besöket finns i den bifogade filen ovan!

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 450 kr för en lektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Göteborgs Stadsmuseum

Adress: Norra Hamngatan 12
41114 Göteborg

Telefon: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

E-post: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Stadsmuseum
pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Teman: Lyssna och prata Historia Svenska som andraspråk