Järnåldern kallar vi den tid då det blev kallare i Sverige. Husen byggdes större och människor började ha djuren inomhus. De börjar också skriva ned saker, med hjälp av runor. Och så började de använda järn! Järn går att ha till mycket, bland annat till vapen. Järnåldern – och framför allt den del som vi kallar vikingatiden – beskrivs ofta som en tid av krig. Men var alla krigare? Följ med på en lektion där sagor och föremål kan ge glimtar av ett liv för länge sedan.
I lektionen ingår gruppövningar. Det är bra om gruppindelningen görs redan i klassrummet. Grupper med 3-5 elever i varje är lagom.
Max antal elever: 30
Lektionslängd: 75 minuter
Bifogade filer
Inför besöket
Vi finns på Norra Hamngatan 12, några hundra meter från Brunnsparken.
Information inför besöket finns i den bifogade filen ovan!
Information om bokningar
Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.
Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.
Kontakt
Göteborgs Stadsmuseum
Adress: Norra Hamngatan 12
41114 Göteborg
Telefon: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se
E-post: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se
Bokningsinformation: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se
Ansvarig pedagog
Teman: Grupparbete/övning Historia Arkeologi