Stenåldern

Göteborgs Stadsmuseum Förskola - Gymnasiet

För över tio tusen år sedan kom de första människorna till vår del av världen. Men vad var det för plats de kom till? Och hur levde de här? Kanske får vi veta, om vi studerar det de lämnat efter sig – föremål av sten, ben och lera, spår efter hus, åkrar och sopor, och så ett och annat skelett! Lektionen anpassas efter ålder/årskurs.

I lektionen kan ingå gruppövningar. Det är bra om gruppindelningen görs redan i klassrummet. Grupper med 3-5 elever i varje är lagom.

 

Så arbetar vi med Corona.

–          Ändrade lektionstider, så att inte två klasser ska vara i entrén samtidigt, och inte komma eller gå samtidigt som konferenser eller när museet öppnar.

–          Stadsvandringar och utomhuslektioner. Onsdagar erbjuder vi stadsvandring i centrala Göteborg. Vi erbjuder även lektioner utomhus i anslutning till spännande platser med spår från forntiden.

–          Urval av lektioner. Vi erbjuder inledningsvis inte lektioner i trånga lokaler (Göteborgs födelse, Värdefullt) eller som innebär förflyttning genom flera utställningar (Minihusvisning, Göteborgs historia på en timme).

–          Halva terminen i taget. Vi släpper till att börja med bara lektioner fram till Höstlovet, i väntan på nya direktiv. Senhöstens lektioner släpps i början av oktober.

–          Hygien. Det finns naturligtvis möjlighet att sprita händerna när ni kommer till museet och när ni går.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Inför besöket

Vi finns på Norra Hamngatan 12, några hundra meter från Brunnsparken.
Kom i god tid, gärna 10 min före bokad lektionstid, så att ni i lugn och ro hinner hänga av er. Här finns gott om toaletter.
Kommer ni till visning kl 09.15 så använd porttelefonen vid dörrens högra sida.
Ni får inte ta med mat eller dryck in i utställningarna.

Lektionskostnad för skolor inom Göteborgs kommun (kommunala och friskolor): Kostnadsfritt
Lektionskostnad för skolor/grupper utanför Göteborgs kommun: 450 kr
Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår en avgift på 500 kr

Information om bokningar

Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 450 kr för en lektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Göteborgs Stadsmuseum

Adress: Norra Hamngatan 12
41114 Göteborg

Telefon: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

E-post: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Pedagog Stadsmuseum
pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Teman: Lyssna och prata Historia Arkeologi