Ostindiefärderna – på Stadsmuseet

Göteborgs Stadsmuseum Åk 3 - Åk 7

Ostindiefararna var sin tids största svenska fartyg och sysselsatta med 1700-talets mest spännande handelsexpeditioner: till Kina. Resan var lång och farlig. Skottland och England rundades i kyla och storm, besök gjordes i Spanien, Sydafrika och Indonesien innan man gjorde affärer i Kanton och sedan återvände. Vi berättar om den långa resan, stormarna och strapatserna, om handelsvarorna och hur världens ekonomi hängde ihop på 1700-talet, men också om skeppet som sjönk i Göteborgs Hamn 1745.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Inför besöket

Lektionskostnad för skolor inom Göteborgs kommun (kommunala och friskolor): Kostnadsfritt
Lektionskostnad för skolor/grupper utanför Göteborgs kommun: 450 kr
Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår en avgift på 500 kr

Lektionen genomförs av pedagoger från Sjöfartsmuseet Akvariet.

Information om bokningar

Vi har just släppt nya lektioner för vårterminen. Bokningsbara museilektioner finns nu även för april, maj och juni 2018. Välkomna att boka!
Lektionen är kostnadsfri för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor/grupper utanför Göteborgs Stad är avgiften 450 kr för en lektion.

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna. Avbokning sker genom att du per e-post kontaktar ansvarig pedagog.

Ditt tillfälle är bokat först när du mottagit en bokningsbekräftelse. Detta sker när museet godkänt din förfrågan. Detta kan i vissa fall ta några dagar.

Kontakt

Göteborgs Stadsmuseum

Adress: Norra Hamngatan 12
41114 Göteborg

Telefon: 031-368 36 00

E-post: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Karl Hellervik
0722-11 12 60

Teman: Globala perspektiv Biologi Geografi Historia