SONY DSC

Kom på egen hand utvalda torsdagar – fsk-åk3

Göteborgs konstmuseum Förskola - Åk 3

För er som inte hittar en tid som passar eller som helst vill komma till oss på egen hand så är ni välkomna på utvalda torsdagar kl 9-11:

 

14 sep
5 okt
2 nov
7 dec

 

Museet är då öppet för förskolor upp till mellanstadiet i sällskap med lärare. Ert besök sker under egen regi. Var beredda på att låsa in kläder och väskor i våra skåp, och börja besöket med att skriva in er i receptionen. Informera eleverna om att de inte får röra vid några konstverk och att gruppen ska vara samlad när ni går runt i huset. Läs gärna igenom vårt förberedelsehäfte tillsammans med klassen för mer information.

 

Välkomna till Göteborgs konstmuseum!

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 120 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

- Ingen bokning behövs, det är bara att dyka upp under angivna tider.

- Var medvetna om att många klasser kan komma att vistas i museet samtidigt, visa hänsyn mot varandra och ha överseende med andras samtal och närvaro.

- Detta är inte en museilektion, vi erhåller inga konstpedagoger för grupperna som kommer hit. Läraren visar själv runt gruppen.

Information om bokningar

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfältet, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Trivselregler

Göteborgs konstmuseum visar samlingar och utställningar med oersättliga konstverk (ömtåliga material, höga värden). För att vi ska kunna garantera konstverkens säkerhet och undvika tråkiga situationer är det några saker vi vill be dig som lärare att du och din klass tänker på.

-Väskor större än ca A4-mått får inte tas med in på museet eftersom det är lätt hänt att de kommer emot ett konstverk. Vill ni använda er av låsbara skåp är det bra att ta med en 5-krona som man får tillbaka sedan. Det går också att växla eller låna.

-Ingen mat eller dryck får tas med, förutom i entrén, där matsäcksbord finns.

-Det går bra att fotografera, men inte med blixt.

-Konstverken får inte vidröras. Det är viktigt att röra sig lugnt och hålla ett betryggande avstånd från tavelväggar och skulpturer.

-Klassen måste vara samlad under lektionen.

-Under måndagar kan inte matsäck förtäras på museet, då vi har stängt i offentliga utrymmen.

Tänk på att du som lärare är ansvarig för dina elever! Det gäller både under en bokad lektion och vid besök på egen hand. Därmed inte sagt att du blir ersättningsskyldig om något skulle hända, men reglerna finns för att förebygga det.

Kontakt

Göteborgs konstmuseum

Adress: Götaplatsen 6
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 35 00

E-post: info.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Freja Holmberg
031-368 35 30

Teman: Konst och bild Samtidskonst