Använd Göteborgs konstmuseum! Fortbildning för lärare

Göteborgs konstmuseum Lärare

Under en inspirerande eftermiddag träffar du intendenten för den pedagogiska verksamheten alternativt en av museets konstpedagoger och tillsammans med andra lärare får du bekanta dig med museet, konsten och de möjligheter som finns att använda detta som en resurs i undervisningen. Fokus under eftermiddagen är konsten och samtalet om konst. Du får smakprov ur både samlingen och höstens stora utställningar. Du får tips på hur du kan arbeta med dina elever och hur ett besök på konstmuseet går att koppla till läroplanen, antingen du kommer på egen hand med eleverna eller bokar en museilektion. Vi bjuder på fika! (meddela eventuella matrestriktioner)

OBS!

Det finns 25 bokningsbara platser och varje bokning gäller för en plats / person.

Du kan med andra ord INTE ange att ni kommer flera lärare på en och samma bokning.

Max antal elever: 25

Lektionslängd: 120 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Fortbildningen genomförs vid minst 5 deltagare (max 25).

Se gärna dokumentet "Förberedelsehäfte skolklasser" för information inför ert besök.

Information om bokningar

OBS! Tänk på att inte boka fler lektioner än du och din klass har möjlighet att gå på. Vi vill att lektionerna ska räcka till alla klasser som vill komma till oss!

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Trivselregler

Göteborgs konstmuseum visar samlingar och utställningar med oersättliga konstverk (ömtåliga material, höga värden). För att vi ska kunna garantera konstverkens säkerhet och undvika tråkiga situationer är det några saker vi vill be dig som lärare att du och din klass tänker på.

-Väskor större än ca A4-mått får inte tas med in på museet eftersom det är lätt hänt att de kommer emot ett konstverk. Det finns både en öppen, obevakad garderob och låsbara skåp.

-Ingen mat eller dryck får tas med, förutom i entrén, där matsäcksbord finns.

-Matsäck förtärs efter avslutad lektion. OBS Under måndagar kan inte matsäck förtäras på museet, då vi har stängt i offentliga utrymmen.

-Det går bra att fotografera, men inte med blixt.

-Konstverken får inte vidröras. Det är viktigt att röra sig lugnt och hålla ett betryggande avstånd från tavelväggar och skulpturer.

-Klassen måste vara samlad under lektionen.


Tänk på att du som lärare är ansvarig för dina elever! Det gäller både under en bokad lektion och vid besök på egen hand. Därmed inte sagt att du blir ersättningsskyldig om något skulle hända, men reglerna finns för att förebygga det.

Kontakt

Göteborgs konstmuseum

Adress: Götaplatsen 6
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 35 00

E-post: info.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Freja Holmberg
031-368 35 30

Teman: Lyssna och prata Konst och bild