Skräckskulpturer

Göteborgs konstmuseum Förskola - Åk 5

I alla tider har människor tyckt om att bli skrämda i berättelser och skådespel. I utställningen Skräckromantikens landskap undersöker vi hur konstnärer som Marcus Larson gjorde för att skapa ett dunkelt obehag i bilderna och pratar om hur det står till med skräcken som genre idag. Film och böcker, zombies, vampyrer, Tim Burton och Harry Potter – överallt kan vi bli skrämda när vi minst anar det! Efter vårt samtal i utställningen skapar vi egna skräckskulpturer i Studion. Lektionen anpassas efter elevernas ålder.

Utställningen Skräckromantikens landskap. Från Marcus Larson till Goth pågår t o m 25 jan 2015. För mer info se www.konstmuseum.goteborg.se

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 25

Lektionslängd: 105 minuter

Inför besöket

Göteborgs konstmuseum har ingen möjlighet att bränna elevernas verk. Workshopen syftar främst till att låta eleverna bekanta sig med materialet och öva sina personliga uttryck. När skulpturerna har torkat efter ett dygn är ni välkomna att hämta skulpturerna i Studion under museets öppettider (inom två veckor).

Från 5 år (lektionen anpassas efter ålder). Kom med max 25 elever. Mindre grupper är att föredra! Lektionen är bokad då ni fått bekräftelse via mail. Berätta för dina elever om vad som gäller under museibesöket. Följ länken till lärarhandledningen eller se www.konstmuseum.goteborg.se.

När vi har stängt (före 11.00 samt måndagar) kan ni inte gå själva på museet utan släpps in av er konstpedagog fem minuter före visningen och blir följda ut vid lektionens slut.

Har din klass speciella behov? Informera gärna om det i din bokning.


Kostnad för skolor utanför Göteborgs stad 1200 kr.

Information om bokningar

OBS! Tänk på att inte boka fler lektioner än du och din klass har möjlighet att gå på. Vi vill att lektionerna ska räcka till alla klasser som vill komma till oss!

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Trivselregler

Göteborgs konstmuseum visar samlingar och utställningar med oersättliga konstverk (ömtåliga material, höga värden). För att vi ska kunna garantera konstverkens säkerhet och undvika tråkiga situationer är det några saker vi vill be dig som lärare att du och din klass tänker på.

-Väskor större än ca A4-mått får inte tas med in på museet eftersom det är lätt hänt att de kommer emot ett konstverk. Det finns både en öppen, obevakad garderob och låsbara skåp.

-Ingen mat eller dryck får tas med, förutom i entrén, där matsäcksbord finns.

-Matsäck förtärs efter avslutad lektion. OBS Under måndagar kan inte matsäck förtäras på museet, då vi har stängt i offentliga utrymmen.

-Det går bra att fotografera, men inte med blixt.

-Konstverken får inte vidröras. Det är viktigt att röra sig lugnt och hålla ett betryggande avstånd från tavelväggar och skulpturer.

-Klassen måste vara samlad under lektionen.


Tänk på att du som lärare är ansvarig för dina elever! Det gäller både under en bokad lektion och vid besök på egen hand. Därmed inte sagt att du blir ersättningsskyldig om något skulle hända, men reglerna finns för att förebygga det.

Lärarhandledning

Kontakt

Göteborgs konstmuseum

Adress: Götaplatsen 6
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 35 00

E-post: info.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Freja Holmberg
031-368 35 30

Teman: Skapande verkstad Workshop Lyssna och prata Konst och bild