Konst på länk! Digitala lektioner på Göteborgs konstmuseum.

Göteborgs konstmuseum Förskola - Gymnasiet

Vill du besöka Göteborgs konstmuseum via länk? Under höstterminen 2020 erbjuder vi ett antal digitala visningar för de klasser som av olika anledningar kan ha svårt att ta sig till oss.

 

Ni kan välja mellan nedanstående lektionsteman:

 

Symboler i konsten – Ett hemligt språk, åk 4 – gym

Modernism, åk 6 – gym

Romantik och realism, åk 6 – gym

Renässans, barock och rokoko, åk 6 – gym

Bildanalys, åk 6 – gym

Normer i konsten, åk 5 – gym

Gott och blandat, fsk – gym

 

För mer ingående beskrivningar av respektive lektion, se individuell lektionssida. Ange ditt valda lektionstema i kommentaren vid din bokning. Eftersom vi hinner med lite färre verk än under våra vanliga visningar får ni gärna komma med specifika önskemål i er bokning – men det är såklart inget måste! Lektionen åldersanpassas.

 

OBS! Lektionen streamas via Google Meets eller Zoom. Ange vilken plattform du önskar i kommentaren för din bokning. Ange även om klassen deltar från ert klassrum, eller hemifrån.

 

Om du har behov av att justera tiden för lektionen, hör av dig så ser vi vilka möjligheter som finns!

Max antal elever: 100

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Lektionerna är ungefär 30-45 minuter långa, men avsätt minst 60 minuter för en lektion. På så sätt lämnar vi utrymme för frågor och eventuellt teknikstrul. Läraren är välkommen att vara på plats på museet för att moderera samtalet mellan konstpedagog och elever, men kan även välja att följa med via länk.

Du som lärare skapar ett möte i den plattform du önskar använda, via vilket du bjuder in oss pedagogerna på Göteborgs konstmuseum, samt dina elever att delta.

Vi skickar på förhand ut bildmaterial över de verk som kommer visas under visningen för att ni i lugn och ro ska kunna studera detaljer och se sådant som kan vara svårt att se på film.

Har din klass speciella behov? Informera gärna om det i din bokning.

Kostnad för skolor utanför Göteborgs stad 450 kr.

Information om bokningar

OBS! Tänk på att inte boka fler lektioner än du och din klass har möjlighet att gå på. Vi vill att lektionerna ska räcka till alla klasser som vill komma till oss!

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Trivselregler

Göteborgs konstmuseum visar samlingar och utställningar med oersättliga konstverk (ömtåliga material, höga värden). För att vi ska kunna garantera konstverkens säkerhet och undvika tråkiga situationer är det några saker vi vill be dig som lärare att du och din klass tänker på.

-Väskor större än ca A4-mått får inte tas med in på museet eftersom det är lätt hänt att de kommer emot ett konstverk. Det finns både en öppen, obevakad garderob och låsbara skåp.

-Ingen mat eller dryck får tas med, förutom i entrén, där matsäcksbord finns.

-Matsäck förtärs efter avslutad lektion. OBS Under måndagar kan inte matsäck förtäras på museet, då vi har stängt i offentliga utrymmen.

-Det går bra att fotografera, men inte med blixt.

-Konstverken får inte vidröras. Det är viktigt att röra sig lugnt och hålla ett betryggande avstånd från tavelväggar och skulpturer.

-Klassen måste vara samlad under lektionen.


Tänk på att du som lärare är ansvarig för dina elever! Det gäller både under en bokad lektion och vid besök på egen hand. Därmed inte sagt att du blir ersättningsskyldig om något skulle hända, men reglerna finns för att förebygga det.

Kontakt

Göteborgs konstmuseum

Adress: Götaplatsen 6
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 35 00

E-post: info.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Jonna Kihlsten
031-368 35 06

Teman: Demokrati och jämställdhet Identitet Normer , etik och värderingar Debatt och diskussion Lyssna och prata Historia Religionskunskap Samhällskunskap Svenska Filosofi Konst och bild Samtidskonst