Kom på egen hand utvalda torsdagar – fsk-åk3

Göteborgs konstmuseum Förskola - Åk 3

Första torsdagen i månaden har vi extra öppet för förskolegrupper och skolklasser till och med åk 3. Vi vet att det kan vara svårt att komma efter kl 11 när museet öppnar, så mellan kl 9-11 är ni välkomna att ströva runt i museet på egen hand i lugn och ro. Ingen föranmälan görs och ni betalar ingen avgift. Givetvis går det också bra att komma under ordinarie öppettider från kl 11 tisdag-fredag.

Torsdagar kl 9-11 hösten 2020:

 

3 september

1 oktober

5 november

3 december

 

Praktiska saker att tänka på

Besöket sker i egen regi utan våra konstpedagoger närvarande. Du som pedagog/lärare leder och ansvarar för din grupp inne på museet. Det är viktigt att berätta för eleverna att de inte får röra vid några konstverk och att gruppen är samlad när ni går runt i museet.

Ni börjar besöket med att skriva in er i receptionen. Kläder och väskor kan behöva låsas in i våra skåp.

Läs gärna igenom vårt förberedelsehäfte tillsammans med barngruppen eller klassen innan ert besök, du hittar det för nedladdning nedan.

Givetvis går det lika bra att komma under ordinarie öppettider från kl 11 tisdag-fredag.

Möjlighet att äta matsäck finns.

 

Välkomna till Göteborgs konstmuseum!

 

 

Information med anledning av coronaviruset

Vi följer myndigheternas rekommendationer noga och har gjort ett antal förändringar för att våra besökare och medarbetare ska kunna känna sig trygga.

Vi utgår från att ni allesammans är symptomfria och att ni tar med er det förhållningssätt ni tillämpar på förskolan/skolan för att minska smittspridningen även under museibesöket. Det är några saker vi vill be er att tänka lite extra på:

·         Håll gruppen samlad under besöket, dvs låt ingen gå iväg på egen hand

·         Håll minst 2 meters avstånd till andra besökare och tänk på avståndet också till oss som arbetar på museet

·         Om det redan är en annan grupp i någon av salarna så invänta att de går vidare innan ni går in

·         Maxantalet i hissarna är 5 personer

 

Prata gärna med värdarna om du har frågor.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 120 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

- Ingen bokning behövs, det är bara att dyka upp under angivna tider! Ingen kostnad (gäller även medföljande föräldrar eller andra vuxna).

- Var medvetna om att flera barngrupper och klasser kan komma att vistas i museet samtidigt, visa hänsyn mot varandra!

- Detta är inte en museilektion, vi erhåller inga konstpedagoger för grupperna som kommer hit., utan läraren visar själv runt gruppen.

Information om bokningar

OBS! Tänk på att inte boka fler lektioner än du och din klass har möjlighet att gå på. Vi vill att lektionerna ska räcka till alla klasser som vill komma till oss!

Blir du tvungen att avboka lektionen, måste det göras minst 8 dagar innan lektionstillfället, annars debiteras 500 kr för uteblivet besök. Detta för att så många skolor som möjligt skall få chansen att utnyttja museilektionerna.

Trivselregler

Göteborgs konstmuseum visar samlingar och utställningar med oersättliga konstverk (ömtåliga material, höga värden). För att vi ska kunna garantera konstverkens säkerhet och undvika tråkiga situationer är det några saker vi vill be dig som lärare att du och din klass tänker på.

-Väskor större än ca A4-mått får inte tas med in på museet eftersom det är lätt hänt att de kommer emot ett konstverk. Det finns både en öppen, obevakad garderob och låsbara skåp.

-Ingen mat eller dryck får tas med, förutom i entrén, där matsäcksbord finns.

-Matsäck förtärs efter avslutad lektion. OBS Under måndagar kan inte matsäck förtäras på museet, då vi har stängt i offentliga utrymmen.

-Det går bra att fotografera, men inte med blixt.

-Konstverken får inte vidröras. Det är viktigt att röra sig lugnt och hålla ett betryggande avstånd från tavelväggar och skulpturer.

-Klassen måste vara samlad under lektionen.


Tänk på att du som lärare är ansvarig för dina elever! Det gäller både under en bokad lektion och vid besök på egen hand. Därmed inte sagt att du blir ersättningsskyldig om något skulle hända, men reglerna finns för att förebygga det.

Kontakt

Göteborgs konstmuseum

Adress: Götaplatsen 6
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 35 00

E-post: info.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Jonna Kihlsten
031-368 35 06

Teman: Konst och bild Samtidskonst