Lätt svenska – introduktion till samtidskonstbegreppet (6/3-10/4)

Göteborgs Konsthall Åk 7 - Gymnasiet

Konstnären Azadeh Esmaili Zaghi kom till Sverige för 10 år sedan och har en egen erfarenhet av hur frustrerande det kan vara att inte hänga med i ett resonemang eller kunna uttrycka det man vill. Under sina år i Sverige har hon hunnit ta en master i konst och kommit att behärska svenska språket allt mer.

Begreppet ”samtidskonst” kan vara knepigt för många och blir än svårare när det dessutom är en kamp för att hitta orden. Med hjälp av bilder och filmer och sitt eget starka engagemang ger Azadeh Esmaili Zaghi en introduktion till samtidskonstbegreppet på lätt svenska. Vad betyder egentligen samtid och vad är samtidskonst? Hur jobbar samtida konstnärer med t.ex. globala frågor och hur använder de musik, skulptur, måleri, dans, text etc?

 

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst