Föredrag och workshop med konstnär Vida Lavén

Göteborgs Konsthall

Lördag den 13 januari 2018

Kl. 14 – 14.45 Föredrag med Vida Lavén

Kl. 15.15 – 17 Prova på att göra meme-workshop med Vida Lavén

Till det här tillfället välkomnar vi dig som är förälder eller arbetar med barn och unga t ex i skola och är nyfiken på hur memes kan användas i mötet med barn och unga.

Under årets första programdag på Göteborgs Konsthall är du välkommen att lyssna på och delta i en workshop med konstnär Vida Laven som medverkar i utställningen Mozart´s Ghost med en serie memes.

Lavén är konstnär och poet och går för tillfället på Kungl. Konsthögskolan. Genom en praktik som sträcker sig över flera medier och plattformar laborerar hon med bland annat språkets och berättandets villkor, sammanhangets roll som betydelsebärare och autenticitetsbegreppets inneboende oärlighet.

Under våren ger vi flera lektioner I Like – vänskap på internet och Påverka och gör motstånd med memes!,  där eleverna får arbeta med memes, en sorts collage av textfraser och bild, ofta med små förändringar och med ett humoristiskt anslag, som delas och sprids på i sociala medier på internet.

Programpunkterna ingår i Göteborgs Konsthalls första programdag 2018.

Ålder: från 13 år och uppåt. Passar alltså fint att ta med sin tonåring och göra nåt ihop.

Anmälan: mija.renstrom@kultur.goteborg.se. Drop-in går också bra.

 

https://www.instagram.com/lamonteyunglean/

Max antal elever:

Lektionslängd: minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57