Filmworkshop för lärare – Vänskap IRL

Göteborgs Konsthall Lärare

Lärarfortbildning

Välkommen till en filmworkshop med filmpedagog Martin Sjögren.

Syftet med workshopen är att du själv ska kunna arbeta med dina elever och göra film i skolan på temat Vänskap IRL

Barn gör ingen skillnad på sitt sociala liv i verkligheten och på internet. Hur påverkar sociala medier oss? Hur ser barnen på sig själva och hur kommunicerar de bilden av sig själva? På internet kan en bli bekräftad men också ignorerad. Vad händer online och vad behöver vuxna bli vara rädda för och inte? Under filmworkshopen får du praktiska idéer och tips kring hur du kan göra film med dina elever och samtala kring barns vänskap.

När: Måndag den 22 januari kl 18-20

Filmpedagog: Martin Sjögren från Barnfilmsskolan

Var: Göteborgs Konsthall

Anmälan:  Mija Renström, intendent för pedagogik, Göteborgs Konsthall Kontakt: mija.renstrom@kultur.goteborg.se

Övrigt: Det finns möjlighet att lämna in elevers filmer till en filmfestival  med tema Vänskap IRL Lördag den 24 mars – mer info kommer.

Max antal elever:

Lektionslängd: 120 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog

Teman: Identitet Workshop Film Samtidskonst