I ditt klassrum – Världen är full av bilder!

Göteborgs Konsthall Förskoleklass - Åk 5

Världen är full av bilder! Vissa har som syfte att informera andra, att underhålla eller till och med att övertala. Bilder omger oss konstant och spelar en viktig roll i sociala medier, nyheter, reklam och självklart inom konsten. Genom olika bildspråk kan vi förmedla en mängd olika känslor och berättelser. I denna lektion undersöker vi tillsammans de verktyg som kan användas för att bygga upp en bild. Vi utforskar hur olika former kan tolkas och hur olika färger kan förmedla olika känslor. Lektionen avslutas med en skapande övning där eleverna får prova på att arbeta med färg och form för att skapa mening i bilderna.

Vid ett uppsökande besök ger vi minst tre lektioner per skola. Ni bokar in ett uppsökande besök via museilektioner.se och sedan kommer vi överens via mejl om hur de tre lektionerna ska schemaläggas inom den angivna tidsramen (08.00-14.00).

  • Skolor utanför centrala Göteborg har bokningsförtur till denna lektion.
  • Lektionen kan ges på lätt svenska – meddela vid bokning om så önskas.
  • Alla lektioner på Göteborgs Konsthall är utformade med Skolverkets läroplaner och styrdokument från Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen i åtanke.

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Inför besöket

Material som bör finnas på plats: saxar, lim, A4-papper

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Skapande verkstad Workshop Konst och bild