En upptäcksresa i framtidens konst!

Göteborgs Konsthall Åk 4 - Gymnasiet

Välkomna till en lektion där vi utforskar Akademin Valands examensutställning på Göteborgs Konsthall!

Vilka berättelser är viktiga för den yngre generationens konstnärer? Hur hanterar de sin samtid? Vilka material och metoder arbetar de med? Tillsammans med Göteborgs Konsthalls konstpedagog närmar vi oss pågående utställning som består av konstverk i olika medier: skulptur, fotografi, måleri och film. Kommer eleverna känna igen sig i konstnärernas berättelser? Är det kanske frågor som berör unga?

Efter mötet med utställningen fortsätter vi att jobba med dessa frågeställningar i en praktiskt skapande workshop. Här får vi chansen att testa olika tekniker och material.  Lektionen anpassas efter ålder på eleverna och upplägget kan därför variera något.
Studenter från Akademin Valand, Göteborgs universitet har deltagit i att utveckla lektionen.

  • Lektionen kan ges på lätt svenska – meddela vid bokning om så önskas.
  • Alla lektioner på Göteborgs Konsthall är utformade med Skolverkets läroplaner och styrdokument från Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen i åtanke.

Bild: Rebecca Cusworth, medverkande konstnär i Strange Attractors, Akademi Valands avgångsutställning på Göteborgs Konsthall 2017

 

 

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 75 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Skapande verkstad Workshop Konst och bild Samtidskonst