Tro, hopp och kärlek! Vetenskapsfestivalen 2016

Göteborgs Konsthall Åk 1 - Åk 9

Välkommen till en lekfull skapande workshop på temat Tro, hopp och kärlek!

Årets tema på Vetenskapsfestivalen 2017 är tillit och på Göteborgs Konsthall väljer vi att undersöka begreppet: Tro, hopp och kärlek!

Göteborgs Konsthalls Lilla Ateljé är fylld med inspirerande och oväntat material och utifrån lekfulla instruktioner tolkar och skapar vi tillsammans. Vilken färg och form har orden: Tro, hopp och kärlek och hur känns orden i kroppen? Om tid finns går vi in i pågående utställning med nyutexaminerade konstnärer från Akademi Valand.

Studenter från Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet har deltagit i att utveckla lektionen och kommer medverka vid de flesta tillfällena

Skolår 1-3, Skolår 4-6 & Skolår 7-9.

Lektionen ingår i Vetenskapsfestivalens program för skolor. Bokningen öppnar 1 mars och pågår till den 22 mars.

Boka här!

 

 

Alla lektioner på Göteborgs Konsthall är utformade med Skolverkets läroplaner och styrdokument från Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen i åtanke.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Identitet Debatt och diskussion Grupparbete/övning Workshop Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst