Tro, hopp och kärlek, IMG_5970

Tro, hopp och kärlek! Vetenskapsfestivalen 2016

Göteborgs Konsthall Åk 1 - Åk 9

Välkommen till en lekfull skapande workshop på temat Tro, hopp och kärlek!

Årets tema på Vetenskapsfestivalen 2017 är tillit och på Göteborgs Konsthall väljer vi att undersöka begreppet: Tro, hopp och kärlek!

Göteborgs Konsthalls Lilla Ateljé är fylld med inspirerande och oväntat material och utifrån lekfulla instruktioner tolkar och skapar vi tillsammans. Vilken färg och form har orden: Tro, hopp och kärlek och hur känns orden i kroppen? Om tid finns går vi in i pågående utställning med nyutexaminerade konstnärer från Akademi Valand.

Studenter från Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet har deltagit i att utveckla lektionen och kommer medverka vid de flesta tillfällena

Skolår 1-3, Skolår 4-6 & Skolår 7-9.

Lektionen ingår i Vetenskapsfestivalens program för skolor. Bokningen öppnar 1 mars och pågår till den 22 mars.

Boka här!

 

 

Alla lektioner på Göteborgs Konsthall är utformade med Skolverkets läroplaner och styrdokument från Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen i åtanke.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Tänk på att dessa trivselregler endast gäller inför besök på Göteborgs Konsthall. Bokar ni en uppsökande lektion tar konstpedagogen kontakt med er.

Några bra saker att känna till innan besöket på Göteborgs Konsthall.

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs Konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång skriv detta i er lektionsbokning under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt ett eget besök med klassen.

• Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur ytterst sällan händer!

Vi ser fram emot ert besök och önskar er en givande och inspirerande lektion.

Konstpedagogerna, Göteborgs Konsthall

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Identitet Debatt och diskussion Grupparbete/övning Workshop Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst