Enact 2016

En upptäcktsresa i framtidens konst!

Göteborgs Konsthall Åk 3 - Gymnasiet

Välkomna till en lektion där vi utforskar Akademi Valands examensutställning på Göteborgs Konsthall!

Vilka berättelser är viktiga för den yngre generationens konstnärer? Hur hanterar de sin samtid? Vilka material och metoder arbetar de med? Tillsammans med en konststudent och en pedagog från Göteborgs Konsthall närmar vi oss pågående utställning som består av konstverk i olika medier: skulptur, fotografi, måleri och film. Kommer eleverna känna igen sig i konstnärernas berättelser? Är det kanske frågor som berör unga?

Efter mötet med utställningen fortsätter vi att jobba med dessa frågeställningar i en praktiskt skapande workshop. Här får vi chansen att testa olika tekniker och material tillsammans med en aktiv konstnär. Lektionen anpassas efter ålder på eleverna och upplägget kan därför variera något.

Studenter från Akademi Valand och Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet har deltagit i att utveckla lektionen och kommer medverka vid de flesta tillfällena.

 

Alla lektioner på Göteborgs Konsthall är utformade med Skolverkets läroplaner och styrdokument från Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen i åtanke.

 

 

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Tänk på att dessa trivselregler endast gäller inför besök på Göteborgs Konsthall. Bokar ni en uppsökande lektion tar konstpedagogen kontakt med er.

Några bra saker att känna till innan besöket på Göteborgs Konsthall.

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs Konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång skriv detta i er lektionsbokning under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt ett eget besök med klassen.

• Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur ytterst sällan händer!

Vi ser fram emot ert besök och önskar er en givande och inspirerande lektion.

Konstpedagogerna, Göteborgs Konsthall

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Debatt och diskussion Skapande verkstad Workshop Konst och bild Samtidskonst