Lärarfortbildning: Genom de ting vi skapar

Göteborgs Konsthall Lärare

Vi pratar konst, konsthantverk och pedagogik!

Göteborgs Konsthall bjuder in till ett inspirerande möte med konstnärsduon Åsa Norberg och Jennie Sundén

I utställningen Through the Things We Make skapar Norberg och Sundén tillsammans verk som berör frågor om konstnärligt arbete, estetik och form som medskapare till samhällelig och social förändring. Deras konstnärskap strävar efter att lösa upp gränserna mellan det privata och offentliga, konst och hantverk, samt det praktiska och det intellektuella arbetet.

Konstnärerna arbetar med olika konstarter och låter ofta konst och hantverk smälta samman. De är engagerade i att synliggöra och lyfta fram föregångare inom kvinnorörelsen och pionjärer inom pedagogik.

Under detta tillfälle får du både lyssna på Norbergs och Sundéns berättelse mitt i pågående utställning på Göteborgs Konsthall samt prova på ett eget skapande utifrån de olika material konstnärerna använder sig av. Syftet är att inspirera förskolelärare och lärare att använda samtidskonst i sitt arbete på förskola och skola och berätta om Göteborgs Konsthalls pedagogiska verksamhet.

När: måndag 13 mars kl.16.00-18.00

Plats: Göteborgs Konsthall

Välkommen!

Vi bjuder på fika.

Anmälan senast 2016-02-10 via mejl: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Tillfället är en fortbildning för lärare och andra som arbetar med konst och pedagogik mm.

För mer information följ länken.

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 0

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Skapande verkstad Workshop Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst