Lärarfortbildning: Barn möter mörker

Göteborgs Konsthall Lärare

Är du nyfiken på hur barn upplever rörlig bild i mörker? Då är du välkommen till Göteborgs Konsthall

Under vintern presenterar Göteborgs Konsthall en stor separatutställning med Lina Selander, en av Sveriges mest nyskapande konstnärer inom rörlig bild. Selanders filmer och installationer tar ofta sin utgångspunkt i historiska brytpunkter, där ett system eller en fysisk plats kollapsar och något nytt tar form. Stora delar av utställningsrummen är mörklagda och endast några strimmor av ljus letar sig in i rummen tillsammans med reflektioner och ljusspeglingar från videoprojektorerna.

Under utställningsperioden har förskolepedagoger och barn från Mölndals Stad besökt konsthallen vid ett flertal tillfällen och sedan arbetat vidare med barnets upplevelse av rörlig bild i mörker.

Barn möter mörker är ett samarbete mellan nätverket Skapande förskola, Mölndals stad, och Göteborgs Konsthall. Under detta tillfälle får du ta del av förskolelärarnas reflektioner och barnens berättelser om mötet med utställningen. Syftet är att inspirera förskolelärare och lärare till att undersöka hur man kan arbeta med samtidskonst och rörlig bild i sitt arbete på förskola och skola. Fortbildningen är för lärare men vi välkomnar alla som är intresserade.

Vi bjuder på fika.

Varmt välkommen!

Datum 2017-01-24 kl. 13.00-14.30 (Observera – ny tid!)

Anmälan senast 2016-01-17 via mejl: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Tillfället är en fortbildning för lärare och andra vuxna som är intresserade av ämnet.

 

För mer information följ länken.

Max antal elever: 0

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Debatt och diskussion Film Konst och bild Samtidskonst