fargoform.IMG_4271

I ditt klassrum: I en värld fylld av bilder! Färg- och formspråk

Göteborgs Konsthall Förskola - Gymnasiet

Världen är full av bilder! Vissa har som syfte att informera andra att underhålla eller till och med att övertala. Bilder omger oss konstant och spelar en viktig roll i sociala medier, nyheter, reklam och självklart inom konsten. Genom olika bildspråk kan vi förmedla en mängd olika känslor och berättelser. I denna lektion undersöker vi tillsammans de verktyg som kan användas för att bygga upp en bild. Vi utforskar hur olika former kan tolkas och hur olika färger kan förmedla olika känslor. Lektionen avslutas med att vi tecknar till musik och ser om det är möjligt att överföra känslan i musiken till färg och form.

 

Lektionen anpassas efter ålder på eleverna och upplägget kan därför variera något.


Vid ett uppsökande besök ger vi minst tre lektioner per skola. Ni bokar in ett uppsökande besök via museilektioner.se och sedan kommer vi överens via mejl om hur de tre lektionerna ska schemaläggas inom den angivna tidsramen (08.00-14.00).

 

Alla lektioner som Göteborgs Konsthall erbjuder är utformade med Skolverkets läroplaner och styrdokument från Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen i åtanke.

 

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Bifogade filer

Inför besöket

Material som måste finnas på plats: A4-papper

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Tänk på att dessa trivselregler endast gäller inför besök på Göteborgs Konsthall. Bokar ni en uppsökande lektion tar konstpedagogen kontakt med er.

Några bra saker att känna till innan besöket på Göteborgs Konsthall.

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs Konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång skriv detta i er lektionsbokning under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt ett eget besök med klassen.

• Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur ytterst sällan händer!

Vi ser fram emot ert besök och önskar er en givande och inspirerande lektion.

Konstpedagogerna, Göteborgs Konsthall

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Alexandra Nyman
031-368 34 57

Teman: Grupparbete/övning Skapande verkstad Workshop Musik Konst och bild Samtidskonst