Hej Konsthallen!

Hej Konsthallen!

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 6

Hej Konsthallen! är en lektion som bygger på aktiv dialog med elever om vad de ser och upplever i mötet med Göteborgs Konsthall som en offentlig plats och ett rum för konst. Lektionen börjar redan utanför konsthallen, ute på Götaplatsen. Vi pratar kort om platsen, skulpturerna och byggnaderna runtomkring för att sedan fortsätta vår upptäcktsfärd med att vandra uppför trapporna och öppna den stora tunga träporten in till konsthallen. Väl inne forsätter resan genom de stora pampiga salarna och i mötet med konsten. Vilka konstverk fastnar eleverna för och vilka frågor väcker verken hos dem? Konstpedagogen ställer frågor och erbjuder olika verktyg för att öppna upp berättandet om konsten vi ser.

Målet med lektionen är att sätta elevernas upplevelser i fokus samt att stärka deras kommunikativa och begreppsliga förmågor.

Lektionen passar extra bra som ett första besök på Göteborgs Konsthall. Lektionen anpassas efter åldern på eleverna och upplägget kan därför variera något.

Tänk på att lektionen delvis äger rum utomhus så anpassa kläder efter väder.

 

 

Under vårterminen visas tre utställningar, för mer info och bilder se länkar nedanför:

 

8 oktober – 29 januari Lina Selander – This Misery of Light

25 februari – 17 april Through the Things We Make – Åsa Norberg & Jennie Sundén

28 april – 21 maj Akademin Valand – Årets avgångsutställning med studenter från konstnärliga masterprogram i fotografi och fri konst. 

 

 

Alla lektioner på Göteborgs Konsthall är utformade med Skolverkets läroplaner och styrdokument från Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen i åtanke.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Tänk på att dessa trivselregler endast gäller inför besök på Göteborgs Konsthall. Bokar ni en uppsökande lektion tar konstpedagogen kontakt med er.

Några bra saker att känna till innan besöket på Göteborgs Konsthall.

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs Konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång skriv detta i er lektionsbokning under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt ett eget besök med klassen.

• Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur ytterst sällan händer!

Vi ser fram emot ert besök och önskar er en givande och inspirerande lektion.

Konstpedagogerna, Göteborgs Konsthall

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst