Genom de ting vi skapar!

Göteborgs Konsthall Förskola - Gymnasiet

Välkommen till en lektion där vi genom samtal och eget skapande utforskar hur valet av material kan påverka uppfattningen och tolkningen av ett konstverk!

 

I utställningen Through The Things We Make (Genom de ting vi skapar) utgår konstnärerna Åsa Norberg och Jennie Sundén ifrån objekt och material som har starka kopplingar till bostaden och hemmet. Vi möter filtar och skurtrasor som förvandlats till stora färgsprakande bilder. Men vad händer när ett vardagsföremål eller ett material från hemmet görs om till ett konstverk, skapas då en ny betydelse? Vilka sociala och politiska värderingar finns inskrivna i de olika materialen och går det att skänka materialen en ny innebörd? Vad händer i mötet mellan konst och hantverkets traditionella material?

 

Vi diskuterar vad de olika materialen skapar för känsla i konstverken och testar själva att skapa i samma material som konstnärerna!

 

Alla lektioner på Göteborgs Konsthall är utformade med Skolverkets läroplaner och styrdokument från Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen i åtanke.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Alexandra Nyman
031-368 34 57

Teman: Skapande verkstad Workshop Lyssna och prata Konst och bild Slöjd och Konsthantverk Samtidskonst