Vi sätter ord på konsten

Göteborgs Konsthall Förskola - Åk 7

Vad ser, tänker och känner vi i den pågående utställningen på Göteborgs Konsthall? Vad berättar konstverken? Tillsammans undersöker vi vilka frågor konstverken väcker och arbetar med att sätta ord på våra olika upplevelser. Målet med denna lektion är att eleverna aktiv tar del i samtalet och genom detta tränar och utvecklar sina kommunikativa och begreppsliga förmågor. Vi vill uppmuntra eleverna och lärarna att reflektera och bli trygga i att det inte finns några rätt eller fel i upplevelsen av konst. Lektionen anpassas efter ålder på eleverna och upplägget kan därför variera något.

 

Före eller efter lektionen Att sätta ord på konsten passar det bra att boka den skapande lektionen: Stearinporträtt som ges uppsökande från och med vecka 5 och på Göteborgs Konsthall från och med vecka 9.

 

Eller

 

En upptäcktsfärd bland blommor och ord som ges från och med vecka 11 på Göteborgs Konsthall.

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 60 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog
Mija Renström
031-368 34 57

Teman: Normer , etik och värderingar Debatt och diskussion Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst