En upptäcktsresa i framtidens konst!

Göteborgs Konsthall Förskola - Gymnasiet

Välkomna till en spännande utforskning av Akademi Valands examensutställning. Tillsammans med en konststudent och en pedagog från Göteborgs Konsthall närmar vi oss en mängd olika utryck, material och tankar.

Vad fastnar vi för i utställningen? Vilka verk lockar till frågor och samtal? Vad kommer vi att minnas ifrån vårt besök? Efter rundvandringen fortsätter vi att jobba med dessa frågeställningar i en praktiskt skapande workshop som kretsar kring kartläggning. Här får vi chansen att testa olika tekniker och material tillsammans med en aktiv konstnär.

Lektionen är utvecklad tillsammans med Akademi Valands studenter: Rachel Barron, Maria Buyondo och Sara Anstis.

 

Varför inte passa på att boka in klassen på ett av de tre tillfällena som hålls på både svenska och engelska? Ett utmärkt tillfälle att öva sin engelska tillsammans med en engelsktalande konststudent och en svensktalande pedagog.

Workshopen ges på både svenska och engelska följande datum och tider:

Måndagen den 2 maj 13.00-15.00

Tisdagen den 10 maj 13.00-15.00

Fredagen den 20 maj 8.30-10.30

 

Observera att denna lektion endast är bokningsbar för skolor inom Göteborg.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 90 minuter

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog

Teman: Workshop Lyssna och prata Konst och bild Samtidskonst