På din skola:Spara, vinna, återfinna!

Göteborgs Konsthall Åk 4 - Åk 9

En kreativ workshop där vi skapar av det som annars bara blir sopor.

Hur kan vi kombinera material, väcka engagemang och hämta inspiration genom att arbeta med ”skräp”? Vi pratar om vad miljötänk är för dig och inspireras av intressanta konstverk som handlar om hur vi människor hanterar miljön. Därefter skapar vi tredimensionella figurer med återvunnet material från vår egen närmiljö.

Lektionen leds av konstpedagogen Marie Gayatri som i sitt eget konstskapande arbetar med miljöfrågor och konst nära naturen.

OBS! Vid beteckningen ”På din skola” bör skolan boka minst tre lektioner samma dag av en lektion. Prata gärna ihop dig med dina kollegor och hör av er till oss om ni har några frågor! Föreslå själva tider för lektionena utifrån vad om passar er.

Lektionen anpassas efter åldern på eleverna och upplägget kan därför variera något.

Från fyra år.

Max antal elever: 30

Lektionslängd: 80 minuter

Inför besöket

Vid beteckningen "På din skola" bör skolan boka minst tre lektioner samma dag av en lektion. Prata gärna ihop dig med dina kollegor och hör av er till oss om ni har några frågor! Föreslå själva tider för lektionena utifrån vad om passar er.

Förberedelser: Samla överblivet material från din närmiljö, involvera gärna barnen. Det kan vara sådant som toarullar, wellpapp, mjölkpaket. Ta också fram; lim, saxar, snören, tuschpennor, silkespapper eller färgat papper

Information om bokningar

Lektionerna är kostnadsfria för alla skolor inom Göteborgs kommun, både kommunala och friskolor. Vid uteblivet besök eller avbokning mindre än 8 dagar före bokad lektion utgår däremot en avgift på 500 kr.

Trivselregler

Välkommen till Göteborgs Konsthall!
Vi ser fram emot ert besök och hoppas att ni får en givande och inspirerande lektion.
Bra att känna till innan besöket:

• Om någon/några i klassen är rullstolsburna eller har svårt att gå i trappor så välkomnar pedagogen istället hela klassen i Göteborgs konstmuseums entré som har en anknytande hiss till konsthallen. Om ni önskar använda denna ingång meddela oss detta i er lektionsbokning (museilektioner.se) under kategorin övrigt.

• Till följd av platsbrist kan vi tyvärr inte erbjuda någon plats för att äta medhavd lunch på Göteborgs Konsthall. Under vår och höst fungerar det ofta att sitta utanför i Göteborgs konstmuseums trappa precis utanför konsthallen.

• Ansvaret för klassens sammanhållning och ordning ligger alltid hos läraren, både under en museilektion samt vid eget besök med klassen. Konstpedagogen ansvarar för innehåll och leder lektionen.

• Som de flesta vet får man inte röra konstverken i utställningen, om inget annat sägs. Tillsammans med konsthallens pedagog ansvarar läraren/lärarna för att vare sig konsten eller eleverna kommer till skada - vilket som tur är ytterst sällan händer!

Varmt välkommen till en av Göteborgs Konsthalls museilektioner!

Kontakt

Göteborgs Konsthall

Adress: Götaplatsen
412 56 Göteborg

Telefon: 031-368 34 57

E-post: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se

Bokningsinformation: bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se


Ansvarig pedagog

Teman: Miljö och hållbar utveckling Lyssna och prata Konst och bild